GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυπριακό: Αισιόδοξος για λύση ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ

Αισιοδοξία για την προοπτική της λύσης του Κυπριακού εξέφρασε απόψε ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Έσπ...

Κυπριακό: Αισιόδοξος για λύση ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ
Αισιοδοξία για την προοπτική της λύσης του Κυπριακού εξέφρασε απόψε ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Έσπεν Μπαρθ Αϊντε.

Μιλώντας σε εκδήλωση στη Λευκωσία ο κ. Αϊντε είπε ότι οι συνομιλίες προχωρούν με γρήγορο ρυθμό ειδικά σε επίπεδο διαπραγματευτικών ομάδων. Είπε επίσης ότι μειώνονται οι διαφορές και ότι έχουν αυξηθεί τα σημεία, για τα οποία υπάρχει συμφωνία.

Σύμφωνα με τον κ. Αϊντε, ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί συμφωνούν ότι στο ομόσπονδο κράτος που θα προκύψει από τη λύση θα εφαρμόζεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί το όνομα του ειδικού εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό, ο οποίος θα λειτουργήσει υποστηρικτικά.

Ο κ. Αϊντε χαρακτήρισε κρίσιμο το σημείο της πολιτικής ισότητας σε μία γνήσια ομοσπονδιακή και όχι συνομοσπονδιακή δομή, στην οποία θα υπάρχουν δύο συνιστώντα κρατίδια με ξεκάθαρες εξουσίες.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Έσπεν Μπαρθ Αϊντε είπε ότι νοιώθει έντονα πως η Τουρκία επιθυμεί λύση και πως υποστηρίζει την παρούσα διαδικασία, αν και αναγνώρισε ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα, διεθνούς υφής σε σχέση με την Κύπρο, που δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση