GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλέφαντος: Δραματική η αντίπαλος του ΠΑΟΚ

Άρθρο του Νίκου Αλέφαντου Μου άρεσε ο ΠΑΟΚ με το 3-5-2, θα με θυμάστε συνεχώς με αυτήν την τακτική που όταν εγώ την έλεγα πριν χρόν...

Αλέφαντος: Δραματική η αντίπαλος του ΠΑΟΚ
Άρθρο του Νίκου Αλέφαντου
Μου άρεσε ο ΠΑΟΚ με το 3-5-2, θα με θυμάστε συνεχώς με αυτήν την τακτική που όταν εγώ την έλεγα πριν χρόνια ουδείς ασχολούταν αλλά τώρα όλο και περισσότερες ομάδες παίζουν έτσι.
Πολύ καλός ήταν ο ΠΑΟΚ, έξυπνος ο Τούντορ ο προπονητής του, βέβαια ήταν δραματική ομάδα η αντίπαλος.
Ο Τζαβέλας βελτιωμένος, έχει χάσει κιλά, στη μέση των στόπερ, έχοντας στο πλάι του Κόστα και Βίτορ. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο Κόστα είναι αργός.
Ο Κίτσιου πάντα μου άρεσε δεξιά. Αριστερά δοκιμάζει τον Μακ, είναι πρόβλημα αυτό, βγαίνει ο Βίτορ από εκεί να βοηθάει, έχει και τον Πέλκα στο κέντρο να δίνει βοήθειες. Μπορεί να παίξει εκεί πάντως ο Ρατ όταν γυρίσει.
Με Τζιόλη, Κάτσε, Πέλκα στο κέντρο και μπροστά Λούκας και Κουλούρη, όλα τα λεφτά ήταν ο Λούκας, πολύ καλός παίκτης. Πιέζουν οι μπροστινοί του ΠΑΟΚ, πρεσάρουν ψηλά μαζί με τα χαφ.
Αυτή η ομάδα πάντως δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, εκτός αν αυτοκτονήσει ο Ολυμπιακός. Όταν βρει γερό αντίπαλο ο ΠΑΟΚ με έξυπνο προπονητή, θα έχει πρόβλημα, θα μπαίνουν οι αντίπαλοι στα δίχτυα. Χρειάζεται καλές μεταγραφές ο ΠΑΟΚ. Δείχνει πάντως καλή φυσική κατάσταση, πρεσάρισμα, αλληλοκαλύψεις.
Τον Παναθηναϊκό τον είδα με την Ουντινέζε, δεν μου φάνηκε καλά φτιαγμένος. Βέβαια η Ουντινέζε είναι καλή ομάδα, τη βλέπω και στην Ιταλία, την ξέρω. Ήταν πολύ ανοικτός στην άμυνα ο Παναθηναϊκός, δεν μου άρεσε. Ο Ταυλαρίδης με αυτόν τον Σάντσες ήταν βαρύ δίδυμο, δεν τον είδα γρήγορο τον Σάντσες, τον εξέθεσαν στα γκολ, έφευγαν και τα μπακ μπροστά, αμολιόνταν, τρελά πράγματα.
Στο κέντρο του γηπέδου δεν με ικανοποιεί ο Λαγός, είναι παραφωνία. Κοντός παίκτης για αυτή τη θέση. Και δεν ξέρει τη μπάλα του Κουτρουμπή. Μεγάλη διαφορά είχε ο Κουτρουμπής εκεί, βοήθησε πολύ τον ΠΑΟ στα πλέι οφ. Ο Κουτρουμπής είναι ψηλός για να βοηθάει πίσω τα σέντερ μπακ, ξέρει και μπάλα για να βγάλει τις πάσες.
Ο Γερμανός δεξίς μπακ ανεβαίνει, δεν ξέρει πολλή μπάλα, είναι σωματώδης. Εκείνο που δεν μου άρεσε ξαναλέω, είναι ότι ανοιγόταν ο Ταυλαρίδης, ανοιγόταν ο Σάντσες, έφευγαν τα μπακ μπροστά και πήγαινε να πάρει τη μπάλα ο Λαγός, παραφωνία.
Ο Ολυμπιακός ασυζητητί θέλει 2 μεγάλους παίκτες. Εντάξει τα νέα παιδιά που βγάζει, εντάξει ο Σέρβος, μου άρεσε και ο 17χρονος ο Νικολάου, εγώ πιστεύω τον Γούτα επίσης ως καλό παίκτη, για τον δε Μπουχαλάκη φώναζα συνέχεια όταν οι άλλοι δεν ασχολούνταν. Όμως ο Ολυμπιακός θέλει ένα μεγάλο στόπερ να μας λύσει τα χέρια γιατί ο Αυλωνίτης είναι ανεβασμένος αλλά για εναλλακτική λύση, ο Σιόβας δεν ξέρουμε αν θα συνέλθει, με Βούρο δεν ασχολούμαι…
Θέλει και έναν σέντερ φορ με ντρίμπλα και ταχύτητα, όχι στημένο στην περιοχή. Έναν φορ να παίρνει τη μπάλα, να σου σκάει τη ντρίμπλα και να τη στέλνει στα δίχτυα.
Εγώ θα ήθελα και άλλη καλή μεταγραφή, στη θέση του αμυντικού χαφ. Ο Μπουχαλάκης δεν νομίζω να μπορεί να παίξει εκεί, είναι για πιο μπροστά. Ο Μπουχαλάκης έχει φοβερά προσόντα για να παίξει μπροστά από τα δύο χαφ, ή να παίξει ως μέσα χαφ αλλά να έχει πίσω του χάφαρο κόφτη για να χωρέσει ο Μπουχαλάκης με τον Τσόρι μπροστά του.
Δεν μου κάνει για τη θέση του αμυντικού χαφ ούτε ο Κασάμι, είναι βαρύς για να κόβει, ούτε ο Φορτούνης, δεν έχει πνευμόνια, εκεί πρέπει να έχεις παίκτη που να τρώει το γήπεδο. Όπως ήταν ο Μεϊρέλες της Φενέρμπαχτσε που μπήκε μέσα και αλώνιζε, μου έβγαλε τα μάτια, φισέκι ήταν, τέτοιο χαφ πρέπει να πάρει ο Ολυμπιακός.
Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση