GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Όχι» στα ψέματα: Πείτε πόση εξαθλίωση φέρνει το «όχι»‏

Από την  Άρια Νικολοπούλου «Οι μάζες πιο εύκολα πιστεύουν ένα μεγάλο ψέμα παρά ένα μικρό». Το έχει πει ο Αδόλφος Χίτλερ και το έκανε ...

Από την Άρια Νικολοπούλου

«Οι μάζες πιο εύκολα πιστεύουν ένα μεγάλο ψέμα παρά ένα μικρό». Το έχει πει ο Αδόλφος Χίτλερ και το έκανε πράξη το καλοκαίρι του 2015 ένας Έλληνας πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του. Εκείνοι που ρευστοποίησαν την αξιοπρέπεια του Έλληνα, στέλνοντάς τον στις ουρές του ΑΤΜ να γίνει επαίτης για τα χρήματά του, προτίμησαν να πουν ένα μεγάλο ψέμα για το τι μας ζητάνε να απαντήσουμε στο αδιόρατο ερώτημα του δημοψηφίσματος, με την ελπίδα ότι θα το πιστέψουμε πιο εύκολα.
Και επειδή το ψέμα είναι ανανδρία, εάν οι κυβερνώντες δεν θέλουν να μείνουν στην ιστορία ως άνανδροι, καλούνται, έστω και την ύστατη ώρα να πουν την αλήθεια για το τι σημαίνει το «όχι», που ζητάνε.
Είναι το «όχι» που είπε σήμερα ο φαρμακοποιός στη φίλη μου, όταν τον ρώτησε εάν θα μπορούμε να βρίσκουμε και τον άλλο μήνα τα φάρμακα για την καρκινοπαθή μητέρα της.
Το «όχι (Παναγία μου)» που φαντάζομαι πως είπε ο ξενοδόχος στις Δυτικές Κυκλάδες, όταν τη Δευτέρα, από το πλοίο της γραμμής κατέβηκαν μόλις 20 επιβάτες.
Το «όχι», που μου είπε ο εργοδότης μου, όταν ρώτησα αν θα πληρωθούν κανονικά οι μισθοί.
Είναι το «όχι» της τράπεζας στον πατέρα μου σήμερα, όταν ρώτησε αν μπορεί να πάρει τα 120 ευρώ της σύνταξής του (συνταξιούχος του ΟΑΕΕ).
Το ίδιο «όχι»-«δεν ξέρω δεν απαντώ» στην ερώτησή του αν και πότε θα ξαναλειτουργήσουν τα ΑΤΜ όπως πριν.
Είναι το «όχι» του σούπερ μάρκετ σήμερα να δεχθεί την πιστωτική, που έδωσα στη μάνα μου, για να ψωνίσει.
Και το «όχι» της διαχειρίστριας όταν μου έφερε χθες τα κοινόχρηστα και τη ρώτησα αν έχουμε υπόλοιπο σε πετρέλαιο θέρμανσης από πέρσι και το κενό βλέμμα της όταν τη ρώτησα αν θα έχουμε πετρέλαιο τον χειμώνα.
Είναι το «όχι», που εισέπραξε ο κολλητός μου –μια επιχείρηση μέσω Διαδικτύου έχει στήσει- όταν προσπάθησε να πληρώσει με την πιστωτική, για να μην του κατεβάσουν το site.
Το ίδιο «όχι», που φαντάζομαι ότι θα λάβει ως απάντηση, ο αγρότης, που θα τολμήσει να ρωτήσει για τις επιδοτήσεις.
Έχουμε ένα ανοιχτό παράθυρο στην άβυσσο και βλέπουμε ήδη το μέλλον μας. Ένα μέλλον έξω από το ευρώ, ένα μέλλον με δραχμή, με κατάρρευση τραπεζών και απώλεια καταθέσεων. Με κλείσιμο επιχειρήσεων και απώλεια θέσεων εργασίας. Με εξευτελισμός των τιμών της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων, με διατάραξη της δημόσιας ασφάλειας, με νοσοκομεία, σχολεία και ι δημόσιες υπηρεσίες στο σύνολο τους να υπολειτουργούν. Με την Ελλάδα μόνη της στην καυτή γειτονιά της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων και της Τουρκίας.
Προσωπικά το πιο βαρύ όχι είναι εκείνο που εισπράττει ο Έλληνας στην ερώτηση αν υπάρχει κάποιο άλλο σχέδιο. Ο θυμόσοφος ελληνικός λαός, αυτός που καλείται εσπευσμένα, εξαθλιωμένος και ταπεινωμένος από την ίδια την κυβέρνησή του, να απαντήσει «όχι» σε ένα ανύπαρκτο δίλημμα, έχει μια σοφή παροιμία: καλύτερα να πεις «ναι» και να ‘ναι λάθος παρά «όχι» και να ‘ναι λάθος. Η εντιμότητα στην πολιτική, κύριε Τσίπρα, είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας. Το έχει πει ο Λένιν.

4 σχόλια

  1. Ανδρέας Κωνσταντίνου για Αλέξη Τσίπρα: ΟΧΙ δεν τον αφήνω μόνο του...

    Ο πρωταγωνιστής της ταινιας " Μικρά Αγγλία" τάχθηκε με ένα συγκλονιστικό κείμενο στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα

    Και κάτι σοβαρό τώρα.

    Το παλικάρι είναι 40 χρονών, με γυναίκα και 2 παιδιά.
    Τον κυνηγάει ολόκληρο το κατεστημένο σύμπαν, εντός και εκτός (οι μάσκες έπεσαν όταν πρότεινε την φορολόγηση των υπερφραγκάτων κατά τη γνώμη μου).

    Κινδυνεύει να τον κλείσουν φυλακή αν πέσει η Κυβέρνησή του τώρα.
    Κινδυνεύει να πέσει "ατυχώς" κάποιο αεροπλάνο του, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν σε διάφορους αριστερούς ηγέτες.

    Του την έχουν στημένη από παντού και το βλέπεις.

    Θα μπορούσε κάλλιστα να το παίξει κινέζος, όπως ΟΛΟΙ έκαναν πριν από αυτόν. Να προδώσει τη λαϊκή εντολή, να μας πηδήξει και μετά να μας πει ότι "έκανα το καλύτερο δυνατό για την πατρίδα"... Και να ζήσει αυτός και η οικογένειά του καλά. Και κανένα ΜΜΕ να μην τον ξανακουμπήσει.

    Όμως...Επιλέγει να ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ. Για ΠΟΙΟΝ?
    Για ΜΕΝΑ: τον μαλάκα του καναπέ, που με το ζόρι επιλέγω την κάλπη από την παραλία, που έχω μάθει να γκρινιάζω και να περιμένω τον μπάρμπα από την Κορώνη να ανέβει στην εξουσία για να με "χώσει βίσμα" στο Μουσείο.

    ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ. Και όχι μόνο πολιτικά. Έχει και αυτός παιδιά... ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΜΩΣ! Κανένας άλλος δεν το έκανε όσα χρόνια ζω!

    ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ!

    Δεν μπορώ να τον αφήσω μόνο του. Απλά.
    Ο Χ Ι, δεν τον αφήνω μόνο του.

    Καλή τύχη - σε όλους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ερώτημα πλέον είναι αν το ΝΑΙ η ΌΧΙ αλλά AN θέλουμε κι άλλο κυβέρνηση ΣΚΑΙ-ΑΝΤ1-ΜΕΓΚΑ,-ΑΛΦΑ-ΣΤΑΡ...

    Τόσο μίσος σε μια κυβέρνηση ΠΟΥ ΔΕΝ πήρε ΚΑΝΈΝΑ μα ΚΑΝΈΝΑ αντιλαϊκό μέτρο δεν έχω δει... Καλά τους λέει ο κόσμος ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΆΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, έχουμε ΕΛΛΗΝΑ πρωθυπουργό!

    Στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του ελληνικού Έθνους, η Ελλάδα έχει την τιμή να την κυβερνά ένας πραγματικός πατριώτης.

    Ναι, αυτό είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ πρωθυπουργός, που ΤΟΛΜΑ να αλλάξει την ιστορία αυτού του τόπου, την ιστορία των δοσίλογων προκατόχων του που δεκαετίες τώρα φρόντιζαν να υποθηκεύουν το μέλλον του λαού μας, λέγοντας μόνο «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ».

    Ναι, είναι ΕΛΛΗΝΑΣ ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι ΕΛΛΗΝΑΣ και γι' αυτό έχει στο πλευρό του τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Το σύνολο σχεδόν της νέας γενιάς των ΕΛΛΗΝΩΝ, κάτι που εύκολα κατάλαβε όποιος παρακολούθησε τη μεγαλειώδη συγκέντρωση υπέρ του «ΟΧΙ» στο Σύνταγμα.

    Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα να πέσει το πιο βαρύ φορτίο της σύγχρονης ιστορίας της πατρίδας μας.

    Ένα φορτίο που το βρήκε και δεν το δημιούργησε όπως θέλουν να μας πείσουν αυτοί που ο λαός τούς έστειλε μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Και εκεί θα μείνουν, Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπανδρέου και οι υπουργοί των μνημονιακών κυβερνήσεων μέχρι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να ασχοληθεί μαζί τους, σοβαρά και αποτελεσματικά, η ελληνική δικαιοσύνη, για το κακό που προκάλεσαν στον ελληνικό λαό, ξεπουλώντας την πατρίδα μας στη Μέρκελ, το ΔΝΤ και τα γεράκια της παγκόσμιας τοκογλυφίας.

    Δεν μπορεί κανένας να γνωρίζει αν ο Αλέξης Τσίπρας αντέξει να σηκώσει αυτό το βαρύ φορτίο που του έχουν φορτώσει στην πλάτη.

    Μπορούμε, όμως, να τον διαβεβαιώσουμε ότι σε αυτή τη μάχη δεν είναι μόνος.

    Είναι μαζί του ο ελληνικός λαός, είναι μαζί του ακόμα και όλοι αυτοί που θα ψηφίσουν «ΝΑΙ», διότι κατά βάθος γνωρίζουν, πως αν υπάρχει μια ελπίδα για να ανακάμψει αυτή η χώρα και να βρει λύσεις ουσιαστικές στα προβλήματα που της προκάλεσαν, δεν θα τη δει να γίνεται πράξη με τον Σαμαρά ή τον Σταύρο Θεοδωράκη, που ράβει... κοστούμι πρωθυπουργού «εθνικής ενότητας», γιατί έτσι το θέλουν ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης και οι λοιποί «μεγαλοκαρχαρίες» της διαπλοκής.

    Στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας σφίγγει τη γροθιά και μας καλεί να του δώσουμε τη δύναμη, να γίνουμε όλοι ένα στο πλάι του, αφού το... πολιτικό σύστημα προτίμησε να συνταχθεί ΞΑΝΑ με τα συμφέροντα της Μέρκελ, των εργολάβων και των καναλαρχών.

    Στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της πατρίδας μας, οι δοσίλογοι θα πράξουν ΞΑΝΑ αυτό που έπρατταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Άφησαν μόνο του τον ΕΛΛΗΝΑ πρωθυπουργό να τα βάλει με τα θηρία. Ας είναι...

    Υπολόγιζαν, ωστόσο, ΞΑΝΑ χωρίς τον ελληνικό λαό.

    Και πήραν την πρώτη απάντηση στο Σύνταγμα....Γιατί ο ελληνικός λαός και ξέρει και καταλαβαίνει το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν οι «σάπιοι» πολιτικοί, που φτιάχνουν non papers για να καθορίσουν τη στρατηγική δράσης των δημοσκοπικών ευρημάτων «στήνοντας» ομιλίες αγροτών, ανέργων, ανθρώπων που εκείνοι τους οδήγησαν στην καταστροφή με τα μνημόνιά τους...

    Ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να προσφέρει στον πρωθυπουργό του, τον πολιτικό, ο οποίος είναι πάνω απ' όλα είναι άνθρωπος, τη δύναμη που απαιτείται για να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο του.....Αλέξη, ούτε βήμα πίσω...

    Και όταν με το καλό τελειώσει αυτή η περιπέτεια, ξέρεις πια, τι πρέπει να κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση