GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Να μην μεταφερθούν τα ακριβά φάρμακα στα ιδιωτικά φαρμακεία...

Αρνητική είναι η Ε.Σ.Α. με Α στα σχέδια του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τη διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους στα φαρμακεία. Σε ανακοίνωσή...



Αρνητική είναι η Ε.Σ.Α. με Α στα σχέδια του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τη διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους στα φαρμακεία. Σε ανακοίνωσή της προς τον Υπουργό Υγείας ζητά να μην προχωρήσει σε σχετική απόφαση και πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως : "Σχετικά με την πληροφορία ότι κατηγορίες φαρμάκων, ιδιαίτερα τα ακριβά, θα πάνε από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία της αγοράς και στις φαρμακαποθήκες, η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή την ανεμπόδιστη και πλήρη λειτουργία των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.
Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούν κατά μείζονα λόγο τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και τους ασθενείς που κάνουν χρήση ακριβών φαρμάκων. Και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι αντίθετος με αυτή τη μεταφορά, λόγω του ότι τα φαρμακεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην αγορά φαρμάκων υψηλού κόστους.
Η ΕΣΑμεΑ εκτιμά ότι το υπουργείο Υγείας θα κατανοήσει το κρίσιμο αίτημα και θα διασφαλίσει την πλήρη λειτουργία των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ προς όφελος των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των ασθενών, αλλά και της κοινωνίας στο σύνολό της."

Στην επιστολή της η Ε.Σ.Α.μεΑ προς τον Υπουργό Υγείας αναφέρει :

Κύριε Υπουργέ,
Απευθυνόμαστε σε εσάς γνωρίζοντας την προσωπική σας ευαισθησία και για να σας μεταφέρουμε την έντονη αγωνία πολλών οργανώσεων ατόμων με χρόνιες παθήσεις σχετικά με την ανεμπόδιστη και πλήρη λειτουργία των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.
Όπως ξέρετε, η Ε.Σ.Α.μεΑ. και οι Φορείς Μέλη της που εκπροσωπούν άτομα με χρόνιες παθήσεις έχουν πρωτοστατήσει από χρόνια, προκειμένου να προστατευτεί η πλήρης λειτουργία των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.
Γνωρίζετε άλλωστε καλύτερα από εμάς, ότι τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούν κατά μείζονα λόγο τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και τους ασθενείς που κάνουν χρήση ακριβών φαρμάκων. Έτσι λοιπόν έχουμε γίνει αποδέκτες της αγωνίας αυτών, σχετικά με την πληροφορία ότι κατηγορίες φαρμάκων, ιδιαίτερα τα ακριβά, θα πάνε από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία της αγοράς και στις φαρμακαποθήκες.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι αντίθετος με αυτή τη μεταφορά, λόγω του ότι τα φαρμακεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην αγορά φαρμάκων υψηλού κόστους.
Κύριε Υπουργέ,
Είμαστε βέβαιοι ότι αφουγκράζεστε και εσείς αυτή την αγωνία, η οποία εντείνεται από την ιδιαίτερη αγωνία των ημερών και πιστεύουμε ότι θα πράξετε τα δέοντα προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ προς όφελος των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των ασθενών, αλλά και της κοινωνίας στο σύνολό της.
Με την πεποίθηση ότι θα εξετάσετε με θετικό τρόπο το αίτημά μας.

Πηγή : http://ygeiapress.blogspot.gr/2015/07/blog-post_8.html

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση