GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σχέδιο για μεταφορά προσφύγων σε χώρο φιλοξενίας εκτός Αττικής

Χώρο φιλοξενίας εκτός Αττικής για τους πρόσφυγες που έχουν καταλύσει στο Πεδίον του Άρεως θα προτείνει στην αυριανή σύσκεψη των συναρμό...

Σχέδιο για μεταφορά προσφύγων σε χώρο φιλοξενίας εκτός Αττικής

Χώρο φιλοξενίας εκτός Αττικής για τους πρόσφυγες που έχουν καταλύσει στο Πεδίον του Άρεως θα προτείνει στην αυριανή σύσκεψη των συναρμόδιων φορέων που θα γίνει στην Περιφέρεια Αττικής η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως επισημαίνει η κ. Χριστοδουλοπούλου, εφόσον διαπιστωθεί από τη σχετική αυτοψία που διενεργείται σήμερα ότι ο χώρος αυτός πληροί τις κατάλληλες προδιαγραφές, “θα είναι δυνατή στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της άλλης η μεταφορά των προσφύγων στο συγκεκριμένο χώρο”.

Όσο για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος αυτού, “θα χρηματοδοτηθεί από κέντρο πρόνοιας, επειδή ακριβώς δεν είναι αμιγώς προσφυγικό το θέμα. Θα είναι από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού, που υπάρχουν για τέτοιους σκοπούς ανθρωπιστικούς”.

Μέχρι τότε, το υπουργείο προχωρά στη δημιουργία κινητής μονάδας που βρίσκεται από σήμερα κοντά στους πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως, προκειμένου να εντοπίσει τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως ασυνόδευτα ανήλικα και άτομα με προβλήματα υγείας, και να τα κατευθύνει στις κατάλληλες δομές φιλοξενίας.

Η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρεται, επίσης, στη δημιουργία περισσότερων κινητών μονάδων Πρώτης Υποδοχής στα νησιά που δέχονται τις μεγάλες προσφυγικές ροές και στο νέο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια της Λέσβου που αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στον επόμενο μήνα. “Είναι περίπου 300 θέσεων και είναι μέσα στη Μόρια. Ένα τμήμα της πρώτης υποδοχής έχουμε παραχωρήσει στην Υπηρεσία Ασύλου, ώστε όσοι επιθυμούν από τους εισερχόμενους να υποβάλουν αίτημα ασύλου να το υποβάλουν εκεί και όχι να έρχονται στις ατέλειωτες ουρές της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση