GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντισυνταγματική η... προστασία μικρών παραβάσεων για αυθαίρετα

Με τη σφραγίδα «μη νόμιμη» του Συμβουλίου της Επικρατείας ακυρώθηκε απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ του 2004 με την οποία καθορίζονται οι μικρές ...

Αντισυνταγματική η... προστασία μικρών παραβάσεων για αυθαίρετα
Με τη σφραγίδα «μη νόμιμη» του Συμβουλίου της Επικρατείας ακυρώθηκε απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ του 2004 με την οποία καθορίζονται οι μικρές παραβάσεις  που μπορούν να εξαιρεθούν από την κατεδάφιση  του νόμου 1512/1985 περί αυθαιρέτων.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν πως η επίμαχη υπουργική απόφαση  δεν συνάδει με το  νόμο 1512/1985, όπως αυτός τροποποιήθηκε με το νεότερο νόμο 3212/2003 καθώς δεν προβλέπει ότι της έκδοσης της πρέπει να προηγείται η γνώμη του Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε προσφύγει η Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ) η οποία ζητούσε την ακύρωση της υπουργικής απόφασης του 2004 που αναφερόταν στις μικρές παραβάσεις για τις οποίες όπως προβλεπόταν αν προχωρούσαν σε κατεδάφισή τους «θα κατέληγε σε υπέρμετρη βλάβη του κτιρίου ή θα έθετε σε κίνδυνο την φέρουσα κατασκευή του κτιρίου ή θα ήταν σε βάρος της αισθητική εμφάνισης των κτιρίων ή θα απαιτούσε υπέρμετρες δαπάνες για την αποκατάσταση της αισθητικής, κ.λπ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση