Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Γεννηματά σε Τσίπρα: Δώστε λύση στο πρόβλημα της Κωνσταντοπούλου

Share it:
Γεννηματά σε Τσίπρα: Δώστε λύση στο πρόβλημα της Κωνσταντοπούλου
“Οι περιστάσεις απαιτούν να δώσετε εσείς προσωπικά αμέσως λύση, με τον πλέον προσήκοντα τρόπο”, τονίζει σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για τις απόψεις που διατυπώνει και τη στάση που τηρεί η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Συνεχίζοντας, αναφέρει: “Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει μια θεσμικά και ιστορικά υπεύθυνη επιλογή, που θα συμβάλει στην ομαλοποίηση του κοινοβουλευτικού αλλά και γενικότερα του δημοκρατικού μας βίου και θα επιτρέψει την επικέντρωση της προσοχής και την αφιέρωσή μας στα δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και οι πολίτες”.

Στη εκτενή της επιστολή, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι η καθημερινή πρακτική της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη διεύθυνση των συζητήσεων δεν προσιδιάζει στο ρόλο της προέδρου και δεν εναρμονίζεται με τον προσήκοντα σεβασμό στους συναδέλφους, αλλά και το ρόλο των κομμάτων. “Η διάθεση παρεμβολής, σχολιασμού, ακόμη και διακοπής ομιλιών συναδέλφων, πολλώ δε μάλλον πολιτικών αρχηγών, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο και δεν προάγει το δημοκρατικό σεβασμό στον διάλογο και την άποψη της μειοψηφίας, αλλά προσφάτως και της πλειοψηφίας”, σημειώνει και υποστηρίζει ότι “επιστέγασμα της κοινοβουλευτικής αυτής πρακτικής, κι ενώ η χώρα βρίσκεται ενώπιον δραματικών εκκρεμοτήτων, αποτελεί η διαρκής ”αίρεση” σε εθνικού χαρακτήρα αποφάσεις, με βάση την προσωπική της ερμηνευτική προσέγγιση διαδικασιών και καταστάσεων”.

Η κ. Γεννηματά, αφού εξηγεί για ποιους λόγους το ΠΑΣΟΚ συναίνεσε στην εκλογή της τον περασμένο Ιανουάριο, τονίζει ότι “το επίσης πρωτοφανές θέμα της ριζικής διαφωνίας της προέδρου στην κεντρική κυβερνητική πολιτική επιλογή που και εσείς φέρεσθε να θίξατε, δεν θέλω να επεκταθώ, διότι το θεσμικό ζήτημα είναι καταφανές”, και προσθέτει: “Ιδίως, όταν φτάνει στο σημείο η πρόεδρος να ισχυρίζεται, ενώπιον διεθνούς κοινού, πως οι ευρωπαϊκές και διεθνείς συμφωνίες της χώρας συνιστούν εκβιασμό και πραξικόπημα και πως η υπεύθυνη ελληνική κυβέρνηση κι εσείς προσωπικά αποφασίζετε όχι κυρίαρχα, με επίγνωση και συναίσθηση, αλλά τελούντες σε κατάσταση απειλής! Για όλα αυτά που συνθέτουν αντισυνταγματική υπέρβαση αρμοδιοτήτων, έμπρακτη αμετροέπεια, έλλειψη σεβασμού σε πρόσωπα και κόμματα και ουσιαστικό αντιπερισπασμό, σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του λαού και της χώρας, δεν επιτρέπεται άλλο να σιωπούμε. Η συναινετική μας στάση που εκφράστηκε στην εκλογή της προέδρου της Βουλής δεν μπορεί να καταλήξει σε συνενοχή δια παραλείψεως σε μόνιμη βλάβη της Ελληνικής Δημοκρατίας”.
Share it:
Reactions:

Εσωτερική πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση