GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι αποτελέσματα είχε το τελευταίο δημοψήφισμα στην Ελλάδα

Το δημοψήφισμα της Κυριακής είναι το δεύτερο δημοψήφισμα στη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας. Το τελευταίο δημοψήφισμα που είχε δι...

Τι αποτελέσματα είχε το τελευταίο δημοψήφισμα στην Ελλάδα
Το δημοψήφισμα της Κυριακής είναι το δεύτερο δημοψήφισμα στη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας. Το τελευταίο δημοψήφισμα που είχε διεξαχθεί στη χώρα ήταν στις 8 Δεκεμβρίου 1974 με ερώτημα το πολίτευμα της χώρας, δηλαδή αν η Δημοκρατία θα ήταν βασιλευομένη.
Το δημοψήφισμα προκήρυξε ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής, μετά τη σαρωτική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974.
Τα ακριβή αποτελέσματα του δημοψηφίσματος , ήταν το 69,18% υπέρ της Αβασίλευτης Δημοκρατίας και το 30,8% υπέρ της Βασιλευομένης Δημοκρατίας.
Υπέρ της Αβασίλευτης Δημοκρατίας είχαν ταχθεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΕΚΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ενωμένη Αριστερά), ενώ η Νέα Δημοκρατία τήρησε ουδέτερη στάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση