GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πανούσης: Έμμεση υπονόμευση της δημοκρατίας οι κινήσεις Βαρουφάκη

Σαφείς αιχμές κατά του Γιάννη Βαρουφάκη, με αφορμή τα περί Plan B, άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούση...

Πανούσης: Έμμεση υπονόμευση της δημοκρατίας οι κινήσεις Βαρουφάκη
Σαφείς αιχμές κατά του Γιάννη Βαρουφάκη, με αφορμή τα περί Plan B, άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

“Έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία, δεν έχουμε λαϊκή δημοκρατία”, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας πως “θέλει προσοχή τι λένε όλοι αυτοί” και χαρακτηρίζοντας τις κινήσεις Βαρουφάκη “έμμεση υπονόμευση της Δημοκρατίας, του καταστατικού μας χάρτη”.

Ο κ. Πανούσης εκτίμησε πως οι δηλώσεις Βαρουφάκη “προφανώς χρίζουν δικαστικής διερεύνησης”, όμως “όλα αυτά αργούν”, και σε πρώτο στάδιο αυτό που υπάρχει είναι μία “πολιτική απαξία”.

Απέκλεισε πάντως οποιαδήποτε ανάμειξη του πρωθυπουργού, παρά τις δηλώσεις Βαρουφάκη περί του αντιθέτου.

Όσον αφορά στο “σχέδιο Β” της αστυνομίας, που είχε αναφέρει ο κ. Πανούσης σε περίπτωση που τα πράγματα ξεφύγουν, ο ίδιος εξήγησε ότι “για την ασφάλεια της χώρας οφείλει να υπάρχει ένα σχέδιο και στις δύο εκδοχές”. Ωστόσο, όπως ομολόγησε, όταν παρουσίασε στον πρωθυπουργό το σχέδιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας του είπε: “Γιάννη, αστυνομικές ιστορίες γράφεις;”.

Ο κ. Πανούσης ρωτήθηκε ακόμη για τη στάση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, εκτιμώντας πως “η κ. Κωνσταντοπούλου έχει την τάση να επεκτείνεται έξω από τις αρμοδιότητές της ή να τις τραβάει στα άκρα. Δεν μπορεί να παίζει ρόλο οιονεί Προέδρου Δημοκρατίας, πρωθυπουργού, υπουργού Δημοσίας Τάξης. Δεν μπορεί να γίνει αυτό”.

“Αν κυλήσουμε ομαλά τα επόμενα 3,5 χρόνια, χωρίς να γίνουν εκλογές, το βλέπω δύσκολο να μπορέσει να κρατήσει τις ισορροπίες ως πρόεδρος της Βουλής”, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι δεν προβλέπεται βοηθός πρωθυπουργού, καθώς ο καθένας έχει το δικό του χώρο ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση