GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Θα επιμείνω μόνο σε χρηματοδότηση και χρέος

Στις Βρυξέλλες παρέμειναν με εντολή του Πρωθυπουργού να ολοκληρώσουν την σύνταξη του κειμένου των ελληνικών προτάσεων προς τους εταίρου...

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Θα επιμείνω μόνο σε χρηματοδότηση και χρέος
Στις Βρυξέλλες παρέμειναν με εντολή του Πρωθυπουργού να ολοκληρώσουν την σύνταξη του κειμένου των ελληνικών προτάσεων προς τους εταίρους, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, και ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας Γιώργος Χουλιαράκης.
 
Οι δύο κύριοι Έλληνες διαπραγματευτές επρόκειτο να επιστρέψουν χθες το βράδυ για ολονύχτια σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό - προτού αποσταλούν σήμερα οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης στους εταίρους.
 
"Θα καταθέσουμε πρόταση για βιώσιμη συμφωνία, με αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις. Αναγκαία προϋπόθεση η επαρκής χρηματοδότηση και η απομείωση του ελληνικού χρέους», είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά την έκτακτη συνάντησή τους χθες το βράδυ στην Αθήνα.
 
Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο ότι η κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα  αίτημα προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, ESM, για υπαγωγή της Ελλάδας σε νέο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, και για χρηματοδότηση στο μεσοπρόθεσμο διάστημα.
 
"Κινούμαστε στο πλαίσιο της εθνικής γραμμής που χαράξαμε στη συνάντηση με τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων στο Προεδρικό".
 
Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε σε απόσπασμα της ομιλία του  Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ντοναλντ Τουσκ, στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου χθες στο Στρασβούργο, ότι η ελληνική παρουσία στην ευρωζώνη αφορά όλα τα κράτη μέλη της, και ότι έξοδός της θα προκαλέσει αναταραχή σε όλη την Ευρώπη.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση