GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλά νέα από τη Λαγκάρντ: "Βλέπω διάθεση για αναδιάρθρωση χρέους"!

Την ελπίδα ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα συμφωνήσουν να μειώσουν το χρέος της Ελλάδας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εξέφρασε η επικεφαλή...

Καλά νέα από τη Λαγκάρντ:

Την ελπίδα ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα συμφωνήσουν να μειώσουν το χρέος της Ελλάδας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εξέφρασε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο CNN.

“Έχω κάποια ελπίδα, επειδή τις τελευταίες ώρες υπάρχει μια ευνοϊκή διάθεση για την αναδιάρθρωση του χρέους,” σημείωσε η κυρία Λαγκάρντ.

"Αυτό που έχουμε πει στους Ευρωπαίους είναι ότι ανεξάρτητα με την μορφή που θα πάρει, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να ελαφρυνθεί το βάρος και να μπορέσει η χώρα να αποδείξει ότι το χρέος της μπορεί να επιστρέψει σε μια βιώσιμη πορεία". H Κριστίν Λαγκάρντ εκτίμησε πως η πιο πιθανή επιλογή είναι η επιμήκυνση του χρέος και όχι τόσο το κούρεμα στην ονομαστική του αξία, για πολιτικούς λόγους των χωρών της Ευρωζώνης.

Αναγνώρισε πάντως ότι η θέση του Έλληνα πρωθυπουργού είναι δύσκολη, καθώς καλείται να πάρει δύσκολα μέτρα, που είναι αντίθετα με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση