GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ομπάμα: "Επιστροφή στην πατρίδα" Κένυα

Με τρελό ενθουσιασμό από τον λαό και κάθε επισημότητα έγινε δεκτός από τον ομόλογό του της Κένυας ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά την πρώτη του...

Ομπάμα:
Με τρελό ενθουσιασμό από τον λαό και κάθε επισημότητα έγινε δεκτός από τον ομόλογό του της Κένυας ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά την πρώτη του επίσκεψη στην πατρίδα του πατέρα του, ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο Ανερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, δήλωσε ότι θα υπάρξει στενότερη συνεργασία με την Κένυα στη μάχη κατά της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σαμπάαμπ, αναφέρθηκε στα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις στα κράτη της Αφρικής με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ανθρώπων και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που βρίσκεται στο κέντρο του Ναϊρόμπι για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της Αλ Κάιντα εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Κένυα- τον Αυγούστο του 1998 η Αλ Κάιντα επιτέθηκε κατά της πρεσβείας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 200 άνθρωποι. 
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που πραγματοποιείται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο Ομπάμα δεν κατάφερε να επισκεφθεί το χωριό της οικογένειάς του, το Κογκέλο, στο δυτικό τμήμα της χώρας. Οι συγγενείς του δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους και ο Αμερικανός πρόεδρος, που τελικά δείπνησε στο Ναϊρόμπι με ορισμένα από τα μέλη της οικογένειάς του, χρειάστηκε να «παρακαλέσει για τη συγχώρεση» των συγγενών του που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν συναντήσει. 
Αναχωρώντας για την Αιθιοπία - όπου θα γίνει ο πρώτος αμερικανός ηγέτης που θα απευθυνθεί στην Αφρικανική Ένωση - ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε να επιστρέψει «χωρίς κοστούμι» στην Κένυα και την επόμενη φορά να φέρει μαζί του τη σύζυγό του Μισέλ και τις δύο του κόρες. 
«Την πρώτη φορά που ήρθα εδώ, φορούσα τζιν και κράταγα ένα σακίδιο» περιέγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα αναφερόμενος στην πρώτη του επίσκεψη στην χώρα πριν από σχεδόν 30 χρόνια.«Την επόμενη φορά που θα επιστρέψω, δεν θα φοράω ενδεχομένως κοστούμι» είπε χαριτολογώντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση