GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όταν ο Τσίπρας επικαλείται τον Λένιν,,,

Vasso Kindi "...με το όπλο παρατεταμένο " Νόμιζα ότι δεν το άκουσα καλά στις ειδήσεις του Σκάι αλλά το έβαλα να το ξανακούσω πρ...

Vasso Kindi
"...με το όπλο παρατεταμένο "
Νόμιζα ότι δεν το άκουσα καλά στις ειδήσεις του Σκάι αλλά το έβαλα να το ξανακούσω πριν λίγο στο internet (στο 5:19 στις  ειδήσεις των 9).
Ο Τσίπρας επικαλείται τον Λένιν για την αναγκαιότητα των συμβιβασμών και λέει ότι ο Λένιν στο _Αριστερισμός η παιδική ασθένεια του κομμουνισμού_ έχει έναν ληστή που έρχεται "και σου ζητάει με το όπλο παρατεταμένο τα λεφτά σου ή τη ζωή σου". Εσύ ως επαναστάτης τι πρέπει να κάνεις, Να του δώσεις τη ζωή σου; Όχι! Θα δώσεις τα λεφτά σου για να διεκδικήσεις ως επαναστάτης τη δυνατότητα να ζήσεις γιατί να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι.
Δεν ξέρω τι καταλαβαίνει ο Τσίπρας ως συμβιβασμό. Πάντως αυτό που περιγράφει δεν είναι συμβιβασμός. Δεν διαπραγματεύεσαι και δεν συμφωνείς ελεύθερα σε κάτι με την απέναντι πλευρά (που είναι η περίπτωση του συμβιβασμού). Με τον ληστή είσαι υπό το κράτος εξαναγκασμού (ειδικά αν το όπλο είναι "παρατεταμένο'")

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση