GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Πλέον βρισκόμαστε σε ναρκοπέδιο...

Η συμφωνία που προτείνει σήμερα η κυβέρνηση δεν είναι μία εύκολη συμφωνία και απέχει από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όμως “...

Τσίπρας: Πλέον βρισκόμαστε σε ναρκοπέδιο...

Η συμφωνία που προτείνει σήμερα η κυβέρνηση δεν είναι μία εύκολη συμφωνία και απέχει από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όμως “πρέπει να διαλέξουμε μεταξύ των εναλλακτικών που έχουμε”, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή για την κυβερνητική πρόταση που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου.

Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη στη διαπραγμάτευση, ενώ έκανε λόγο για ακραίους συντηρητικούς κύκλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση που επιδιώκουν την απαλλαγή της Ευρώπης από μία αριστερή κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει δώσει δύσκολες μάχες, με άνισες δυνάμεις. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι "φτάσαμε στην επικίνδυνη ζώνη", και "πλέον βρισκόμαστε σε ναρκοπέδιο".

Ο πρωθυπουργός εστίασε σε ορισμένα θετικά στοιχεία της κυβερνητικής πρότασης, όπως το ότι στο νέο πρόγραμμα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετέχει ως αντισυμβαλλόμενος, αλλά θα παρέχει μόνο ενδεχομένως τεχνική υποστήριξη, το ότι η διάρκεια της νέας σύμβασης θα είναι τριετής, και άρα η ελληνική οικονομία θα έχει χώρο και χρόνο για να σταθεροποιηθεί, το ότι τα προαπαιτούμενα του προγράμματος είναι ενιαία, και δεν θα προστίθενται καινούργια κάθε λίγους μήνες, καθώς και το ότι η Ελλάδα εξασφαλίζει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα ως το 2018.

Δεσμεύτηκε ακόμα πως δεν θα υπάρξουν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα εξαιτίας της επιβολής capital controls στις τράπεζες, ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα συμμετέχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση