GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

EFSF: Δεν θα απαιτήσουμε ακόμη τα 131 δισ. από την Ελλάδα

Μια ανάσα προς την Ελλάδα φαίνεται να δίνει το έκτακτο ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης, του EFSF καθώς ανακοίνωσε ότι δεν θα απαιτήσει γι...

EFSF: Δεν θα απαιτήσουμε ακόμη τα 131 δισ. από την Ελλάδα

Μια ανάσα προς την Ελλάδα φαίνεται να δίνει το έκτακτο ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης, του EFSF καθώς ανακοίνωσε ότι δεν θα απαιτήσει για την ώρα τα 130,9 δισ. ευρώ του χρέους της Ελλάδας προς το Ταμείο. Ο EFSF είχε δικαίωμα να κάνει άμεσα απαιτητά τα 131 δισ. από τη στιγμή που η Ελλάδα κήρυξε στάση πληρωμής της δόσης της προς το ΔΝΤ, ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

Το συμβούλιο του EFSF ανακοίνωσε ότι δεν θα προβεί σε κάποια απαίτηση για την ώρα.

Η ανακοίνωση έρχεται 48 ώρες πριν το δημοψήφισμα.

"Αυτό το περιστατικό χρεοκοπίας είναι αιτία μεγάλης ανησυχίας" δήλωσε ο επικεφαλής του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ και πρόσθεσε πως "ανοίγει την πόρτα σε σοβαρά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού".

Εφόσον η Ελλάδα δεν πλήρωσε τη δόση του ΔΝΤ, ο EFSF θα μπορούσε να απαιτήσει άμεσα την αποπληρωμή του ή να παραιτηθεί του χρέους, κάτι που θα μετακυλούσε το βάρος στο σύνολο της Ευρωζώνης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση