GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η συζήτηση περί Grexit διχάζει Μέρκελ και Ντάισελμπλουμ

Εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις φαίνεται πως έχουν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλ...

Η συζήτηση περί Grexit διχάζει Μέρκελ και Ντάισελμπλουμ

Εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις φαίνεται πως έχουν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ως προς το αν θα πρέπει να συνεχιστεί η συζήτηση περί Grexit που παραμένει στο προσκήνιο παρά την επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής.

Σε συνάντηση που είχε με βουλευτές του κόμματός της, η Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, τάχθηκε υπέρ της συζήτησης για μια πιθανή προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

“Πιστεύω ότι είναι απολύτως σωστό να εξετάσουμε και να συζητήσουμε κάθε επιλογή σε αυτήν την κατάσταση”, σημείωσε η Άνγκελα Μέρκελ, όπως δήλωσε πηγή που συμμετείχε στην συνάντηση.

Αντίθετα, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα πως επιθυμεί να σταματήσουν οι συζητήσεις για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

"Θα ήμουν σίγουρα ιδιαίτερα χαρούμενος εάν η συζήτηση για ένα Grexit σταματούσε και να μπορούσαμε να συζητήσουμε για το πως θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να ξαναβρεί το δρόμο της και αυτό στοχεύουμε να κάνουμε με αυτό το πρόγραμμα", δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ έπειτα από τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με πολιτικούς από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση