GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέος πλανήτης! Αυτή είναι η νέα Γη (Kepler) που ανακάλυψε η NASA...

Σημαντική ανακάλυψη ενός νέου πλανήτη από το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ έκανε η NASA. H αμερικανική κρατική υπηρεσία αεροναυπηγικής και...

Σημαντική ανακάλυψη ενός νέου πλανήτη από το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ έκανε η NASA. H αμερικανική κρατική υπηρεσία αεροναυπηγικής και διαστήματος φέρεται να ανακάλυψε νέο πλανήτη ο οποίος έχει χαρακτηριστικά παραπλήσια με τη Γη!
"Σήμερα, και χιλιάδες ανακαλύψεις αργότερα, οι αστρονόμοι είναι στα πρόθυρα να εντοπίσουν κάτι που οι άνθρωποι έχουν ονειρευτεί χιλιάδες χρόνια - μια άλλη Γη", αναφέρεται σε δήλωση της NASA.
Το διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA, Κέπλερ, είναι υπεύθυνο για τη συντριπτική πλειοψηφία των πλανητών που γνωρίζουμε σήμερα. Έχει βρει πάνω από χίλιους επιβεβαιωμένους πλανήτες και αρκετές χιλιάδες υποψηφίους.
Η αποστολή Kepler ξεκίνησε το 2009 και στόχος της ήταν να ερευνήσει για πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος. Η πρώτη ανακάλυψη εξωπλανήτη έγινε πριν 20 χρόνια. Με την αποστολή Kepler επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη περισσοτέρων από χιλίων πλανητών, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 3.000 περιπτώσεις ακόμα, οι οποίες βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση