GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

#ThisIsACoup: Πραξικόπημα κατά της Ελλάδας βλέπει όλος ο πλανήτης

Το hashtag #ThisIsACoup (δηλαδή: αυτό είναι πραξικόπημα) κάνει το γύρο του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άνθρωποι από όλο...

#ThisIsACoup: Πραξικόπημα κατά της Ελλάδας βλέπει όλος ο πλανήτης
Το hashtag #ThisIsACoup (δηλαδή: αυτό είναι πραξικόπημα) κάνει το γύρο του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άνθρωποι από όλο τον κόσμο, ακόμη και από τις χώρες των "σκληρών" της διαπραγμάτευσης (Γερμανία, Φινλανδία κ.ά.) αναφέρουν ότι αυτό που συμβαίνει είναι "πραξικόπημα των θεσμών" κατά της ελληνικής κυβέρνησης.
Στο Twitter, το hashtag #ThisIsACoup είναι το πλέον δημοφιλές.
Η εφημερίδα Handelsblatt μιλάει για "Πανευρωπαϊκή οργή για το πατρονάρισμα της Ελλάδας".
Αρχικά ήταν η πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, μετά ο εκτενής κατάλογος μέτρων που απαιτείται να ψηφιστούν άμεσα από το ελληνικό κοινοβούλιο. Ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και η Handelsblatt, θεωρούν ότι όλα αυτά αποτελούν απόπειρα πατροναρίσματος της Ελλάδας, ίσως κι ένα πραξικόπημα από το εξωτερικό.
Το #ThisIsACoup είναι "απολύτως σωστό", σχολίασε ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος και αρθρογράφος των New York Times Πολ Κρούγκμαν. Οι απαιτήσεις που έχουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης από την Ελλάδα "είναι πέρα από σκληρές, φτάνουν στην εκδικητικότητα, την πλήρη καταστροφή της εθνικής κυριαρχίας", σχολιάζει ο Κρούγκμαν.
Η αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής της πολιτικής ομάδας των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μπάρμπαρα Λοχμπίλερ έγραψε στο Twitter: "Μιλάνε για εμπιστοσύνη και παρουσιάζουν ένα έγγραφο που ισοδυναμεί με ταπείνωση".
Υπό το θέμα #ThisIsACoup αναρτήθηκε στο Twitter μια γελοιογραφία που δείχνει τον Σόιμπλε ως χάρο σε αναπηρικό αμαξίδιο να καταστρέφει την ελληνική και την ευρωπαϊκή σημαία.
Έντονες είναι οι επικρίσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης εναντίον του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος χαρακτηρίζεται επικεφαλής των νέο-αποικιοκρατών, ενώ τον κατηγορούν ότι θα είναι ικανοποιημένος μόνο με την πλήρη παράδοση της Ελλάδας.
Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα στο Twitter του Ιρλανδού Σοσιαλιστή πολιτικού και πρώην ευρωβουλευτή Πολ Μέρφι, ο οποίος επισημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι είπαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι "μια νεο-αποκία δεν είναι αρκετή, θέλουμε μια κανονική αποικία".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση