GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάρδας: Οι διαπραγματεύσεις θα κλείσουν ως τις 18-20 Αυγούστου

Την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 20 Αυγούστου εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικώ...

Μάρδας: Οι διαπραγματεύσεις θα κλείσουν ως τις 18-20 Αυγούστου

Την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 20 Αυγούστου εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο σύσκεψης με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων που έγινε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν τα προβλήματα στις επιχειρήσεις από τα capital controls και κυρίως στις συναλλαγές με το εξωτερικό.

"Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζουν με έναν πολύ εντατικό ρυθμό, πολλά πράγματα έχουν ωριμάσει και θεωρούμε ότι θα κλείσουν στον χρόνο που προβλέπεται και ο χρόνος είναι 18-20 Αυγούστου", εκτίμησε ο κ. Μάρδας.

Οι εκπρόσωποι ζήτησαν να υπάρξει χαλάρωση στην εφαρμογή των ελέγχων κίνησης κεφαλαίων, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε: "Η χαλάρωση έρχεται προοδευτικά και τη βλέπετε, με την έννοια ότι διαρκώς παρέχουν οι τράπεζες όλο και περισσότερες υπηρεσίες. Το ζητούμενο είναι τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις πια - κατά κύριο λόγο - γιατί τα φυσικά πρόσωπα εξυπηρετούνται, να λυθούν το ταχύτερο δυνατό σε αυτή τη χρονική περίοδο του Αυγούστου, όπου λόγω διακοπών υπάρχει μια κάμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, οπότε έχουμε όλο το χρόνο να ετοιμαστούμε ώστε ο Σεπτέμβριος να μας βρει πλήρως έτοιμους".

Ο κ. Μάρδας τόνισε ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να πει πότε θα λήξει η εφαρμογή των capital controls και σημείωσε: "Αυτό δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι διαρκώς να διευκολύνουμε όλο και περισσότερο τον κόσμο, έτσι ώστε να έχει πρόσβαση σε περισσότερες υπηρεσίες από τη μεριά των Τραπεζών. Από τη στιγμή κατά την οποία οι Τράπεζες προσφέρουν όλο και περισσότερες υπηρεσίες και διευκολύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα αυτό το πράγμα πρέπει να φαίνεται σιγά σιγά. Χθες, δόθηκαν στις Τράπεζες γύρω στα 190 εκατομμύρια ευρώ, έτσι ώστε να καλύψουν όλες τις εκκρεμότητες που έχουν σε ό,τι αφορά αιτήματα ιδίως εισαγωγέων".

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ελαστικοποίηση των μέτρων ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων και πίεση προς τις Τράπεζες να υλοποιούν όσα εξαγγέλλει η κυβέρνηση. "Θέλουμε ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας να καταθέτει το αίτημα στην Τράπεζα για συναλλαγή με τους προμηθευτές του στο εξωτερικό και πολύ σύντομα να παίρνει απάντηση ότι υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιηθεί. Να δοθεί εντολή να εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα οι επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες έχουν κοντέινερ στα λιμάνια της χώρας, για να μην επιβαρύνονται κι άλλο οι επιχειρηματίες", παρατήρησε.

Σε ερώτηση για τις επιχειρήσεις που ανοίγουν λογαριασμούς ή θυγατρικές στη Βουλγαρία, εξαιτίας των capital controls, ο κ. Μάρδας απάντησε ότι η κυβέρνηση περιμένει πρώτα την επιβεβαίωση όσων ακούγονται ή δημοσιεύονται και μετά θα εκφράσει κάποια άποψη.

Σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, είπε ότι θα καλυφθούν στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου που θα υπάρξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση