GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πληρώθηκε το ομόλογο των 3,2 δισ. στην ΕΚΤ

Η Ελλάδα κατέβαλε την δόση των 3,2 δισ. ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη, χρησιμοποιώντας χρήματα απο το νέο δάνειο...

Πληρώθηκε το ομόλογο των 3,2 δισ. στην ΕΚΤ

Η Ελλάδα κατέβαλε την δόση των 3,2 δισ. ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη, χρησιμοποιώντας χρήματα απο το νέο δάνειο 86 δισ. ευρώ απο τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και την εκταμίευση της πρώτης δόσης των 26 δισ ευρώ. Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters "η πληρωμή έγινε και τα λεφτά είναι καθ' οδόν", γράφει η Καθημερινή. 

Το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) ενέκρινε χθες το νέο δάνειο 86 δισ. ευρώ και την εκταμίευση της πρώτης δόσης των 26 δισ ευρώ. Η διάρκεια του δανείου είναι 32,5 έτη και καλύπτει τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών έως το ποσό των 25 δισ. ευρώ.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ESM, το συνολικό ποσό χρηματοδότησης θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή του ΔΝΤ και την εφαρμογή του μνημονίου από την Ελλάδα μέχρι τα μέσα του 2018. Αν και το ποσό της πρώτης δόσης είναι μεγάλο, καθώς αντιστοιχεί σχεδόν στο ένα τρίτο του δανείου, εντούτοις δίνεται τμηματικά και με το σταγονόμετρο και αφήνει ελάχιστα δημοσιονομικά περιθώρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση