GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αδειάζει το Δημόσιο: Σπεύδουν να συναξιοδοτηθούν 60.000 υπάλληλοι

Μεγάλο κύμα φυγής από το Δημόσιο καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν θεμελιώσει συνταξ...

Αδειάζει το Δημόσιο: Σπεύδουν να συναξιοδοτηθούν 60.000 υπάλληλοι
Μεγάλο κύμα φυγής από το Δημόσιο καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα καταθέτουν μαζικά αιτήσεις, για να ολοκληρώσουν τον εργασιακό τους βίο και να συνταξιοδοτηθούν.
Υπό τον φόβο της εφαρμογής του νέου Ασφαλιστικού, με το οποίο αυξάνονται τα ηλικιακά όρια τις τελευταίες εβδομάδες οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση ξεπέρασαν τις 5.500, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Εθνους.
Αυτή τη στιγμή 60.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης και αναμένεται να καταθέσουν αιτήσεις συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του έτους.
Ουσιαστικά το Δημόσιο από το 2010 έχασε σχεδόν 300.000 υπαλλήλους λόγω αλλαγών στο ασφαλιστικό και τα μισθολόγια, ενώ το κύμα φυγής φαίνεται ότι συμφέρει την κυβέρνηση καθώς μειώνει το μισθολογικό κόστος και έτσι κάνει τη διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο των δανειστών πιο εύκολη.
Ωστόσο οι θέσεις στις υπηρεσίες αδειάζουν και η τρόικα πιέζει να μην γίνουν παρά μόνο 3.000 προσλήψεις για φέτος γεγονός που θα αφήσει χωρίς το απαραίτητο προσωπικό τομείς όπως η Παιδεία και η Υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση