GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ζωή ισοπέδωσε τον Τσίπρα! Του καταλόγισε ευθέως "έλλειμμα εμπιστοσύνης" και σχέσεις με τη "νεοδιαπλοκή"...

Απαντήσεις στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής , που συνεκλήθη το βράδυ (της Τετάρτης) για να αποφασίσει το άνοιγμα του κοινοβουλίου, έδ...

Απαντήσεις στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής , που συνεκλήθη το βράδυ (της Τετάρτης) για να αποφασίσει το άνοιγμα του κοινοβουλίου, έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε όσους όπως λέει προκαλούν την εντύπωση πως η ίδια προβάλει προσχώματα προκειμένου να μην έρθει το μνημόνιο εγκαίρως στην Ολομέλεια. 
Η πρόεδρος της Βουλής, παίρνοντας το λόγο, που φρόντισε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής να μεταδοθεί για πρώτη φορά ζωντανά από το κανάλι της Βουλής τοποθετήθηκε για όσα της προσάπτουν. Οι αιτιάσεις της κ. Κωνσταντοπούλου είχαν σαφείς βολές κατά του ίδιου του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγόρησε ευθέως για έλλειμμα εμπιστοσύνης, ισοπεδώνοντας τον πολιτικά. Θέλοντας να περιγράψει όλη τη διαδικασία από την ώρα που έλαβε την επιστολή Τσίπρα, ισχυρίστηκε πως δεν υπήρχε χρόνος για να συντομευθούν οι διαδικασίες και να συνεδριάσουν οι επιτροπές από την Τετάρτη, όπως ζητούσε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, αλλά και η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης.
Όπως είπε στη συνέχεια, ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει από την ίδια να κλείσει η Bουλή. Μάλιστα σημείωσε πως ρώτησε τον κ. Τσίπρα αν υπήρχε ενδεχόμενο να κατατεθεί κάποιο νομοσχέδιο στο μεσοδιάστημα και έλαβε τη διαβεβαίωση πως ακόμη κι αν κάτι τέτοιο συμβεί, δεν θα χρειαστεί να συνέλθει η ολομέλεια της Bουλής. Έτσι, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως οδηγηθήκαμε σε αιφνιδιασμό. Ανέφερε δε, πως από τη στιγμή που ενημερώθηκε ότι και θα υπάρξει κατάθεση νομοσχεδίου και ότι ζητεί η κυβέρνηση να υπάρξει έκτακτη διαδικασία του κατεπείγοντος, προσπάθησε να επιταχύνει τις διαδικασίες και μερίμνησε ώστε οι εργαζόμενοι στη βουλή να δουλέψουν όλη νύχτα για ότι χρειάζεται.

Το νομοσχέδιο άργησε μια μέρα

Στη συνέχεια, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξήγησε πως παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, το νομοσχέδιο δεν είχε κατατεθεί την Τρίτη το βράδυ, αλλά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. Έτσι, συμπλήρωσε πως τίθενται ερωτηματικά για το λόγο που στήθηκε το σκηνικό των δήθεν προσκωμάτων που βάζει η πρόεδρος της Βουλής, όταν εκείνη έχει μεριμνήσει για να ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες και όταν είχε λάβει τη διαβεβαίωση από την κυβέρνηση πως δεν θα χρειαστεί η σύνοδος της βουλής πριν τις 16 Αυγούστου. Στη συνέχεια, τονίζοντας κατ' επανάληψη πως οι υπάλληλοι της Βουλής εργάζονται άυπνοι από την ώρα που ενημερώθηκαν προκειμένου να προλάβουν να φέρουν σε πέρας τη διαδικασία, σημείωσε πως κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτών η κυβέρνηση έφερε δύο τροπολογίες για το νομοσχέδιο.

Το "ανυπόγραφο έγγραφο", πρωτοβουλία Ν. Φίλη
Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε σε έγγραφο των μελών της διάσκεψης, με πρωτοβουλία του κ. Ν. Φίλη, το οποίο όπως είπε ήταν ανυπόγραφο όταν έφτασε στο γραφείο της. Μάλιστα σημείωσε πως και ο κ. Μητρόπουλος που φαινόταν να βρίσκεται μεταξύ των συνυπογραφόντων δεν βρισκόταν καν στην Αθήνα για να το υπογράψει, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Βουλής. Η αναφορά της αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από τους παριστάμενους που σημείωναν με έμφαση ότι είχαν εξουσιοδοτήσει τον κ. Μπαλάφα να προχωρήσει την κατάθεση του εγγράφου στην αρμόδια γραμματεία της Βουλής.
"Το έγγραφο δεν υπηρετεί τις αρχές με βάση τις οποίες πρέπει να λειτουργεί η βουλή" ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής. "Φρόντισα από εχτές να ενημερωθούν όλα τα μέλη της διάσκεψης και κανένα δεν έφερε κάποια αντίρρηση για το χρόνο της διάσκεψης πριν από τις 12.40 της Τετάρτης, ενώ για κάποιους δεν κατέστη καν δυνατό να επικοινωνήσουμε μαζί τους" ανέφερε.

Κόντρα για την αναμετάδοση της διάσκεψης από το κανάλι της βουλής
Η δημόσια  μετάδοση της διάσκεψης των προέδρων προκάλεσε και μια συζήτηση για την απόφαση της κ. Κωνσταντοπούλου. Παρόλα αυτά, αν και όλοι οι παριστάμενοι σημείωσαν πως αυτή η απόφαση δεν πρέπει να παίρνεται α λα καρτ, κατηγορώντας την πρόεδρο για τακτικισμό, τάχθηκαν όλοι υπέρ της μετάδοσης των διασκέψεων στο μέλλον από το κανάλι της Βουλής.
Μάλιστα το ζήτημα της ζωντανής μετάδοσης της διάσκεψης προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Ν. Κακλαμάνη ο οποίος ζητούσε επίμονα να θέσει το θέμα της ζωντανής αναμετάδοσης σε ψηφοφορία.

Αντιπαράθεση με τον Νίκο Φίλη
Η σχέση της με τα μέλη της κυβέρνησης έχει φτάσει στα άκρα και αυτό φάνηκε τη στιγμή που το λόγο ανέλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Φίλης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έψεξε την κα. Κωνσταντοπούλου για κωλυσιεργία και άφησε να εννοηθεί πως επιθυμεί να καθυστερήσει σκόπιμα η ψήφιση του μνημονίου. "Δεν αισθάνομαι καθόλου άσχημα ως ΠτΒ που έλεγα τα ίδια και ως βουλευτής. Δεν αισθάνομαι καθόλου άσχημα που ως ΠτΒ μου επιτίθενται οι ίδιοι εκπρόσωποι της διαπλοκής που μου επιτίθεντο και ως βουλευτή" ανέφερε και έκανε δηκτική αναφορά προς τα μέλη της κυβέρνησης περί όψιμων εκπροσώπων της νεοδιαπλοκής και φερέλπιδες διαπλεκόμενους.
Στη συνέχεια επιτέθηκε στον κ. Φίλη, ο οποίος την έχει ταυτίσει όπως είπε πολλές φορές με τη Χρυσή Αυγή και του ανέφερε πως "στη διαδικασία την κοινοβουλευτική δεν επρόκειτο να κάνω εκπτώσεις, όποιος και αν μου το ζητούσε, ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός" ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης είπε πως έκανε τα δέοντα με το που ενημερώθηκε για το νομοσχέδιο και υπενθύμισε πως ήταν η κυβέρνηση που καθυστέρηση την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση