GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου "έσωσε" υπερχρεωμένη δανειολήπτρια

Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων μιας 56χρονης συνταξιούχου του δημοσίου στο Ηράκλειο και υπερχρεωμένης δανειολήπτριας, διέσωσε το...

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου
Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων μιας 56χρονης συνταξιούχου του δημοσίου στο Ηράκλειο και υπερχρεωμένης δανειολήπτριας, διέσωσε το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου μετά από προσωρινή διαταγή που εξέδωσε, κρίνοντας ότι το χρέος της 56χρονης δεν μπορεί να καλυφθεί από τη μηνιαία σύνταξη που λαμβάνει.
Σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης υπογραμμίζεται ότι η 56χρονη είχε οφειλές σε έξι τράπεζες συνολικού ύψους 126.236,03 ευρώ. Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η οικονομική κρίση ήταν η αιτία που η 56χρονη, μητέρα τριών παιδιών, δεν ήταν πλέον σε θέση να καταβάλλει τις οφειλές της στις τράπεζες, με αποτέλεσμα να περιέλθει σε δυσχερή θέση, κυρίως επειδή μειώθηκε το ποσό της σύνταξής της.
Η δανειολήπτρια μαζί με το σύζυγό της διαθέτουν ισόγεια κατοικία 87 τ.μ., ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης 445,00 τ.μ, αγροτεμάχια με ελιές και ένα Ι.Χ αυτοκίνητο. Τα εισοδήματα του ζευγαριού, σύμφωνα με το cretapost.gr, φτάνουν τα 1042 ευρώ το μήνα ενώ το δικαστήριο έκρινε ότι το μηνιαίο κόστος διαβίωσης και των δύο συζύγων, ανέρχεται στο ποσό των 1.370 ,00 ευρώ, το μήνα.
Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού και αφού διαπίστωσε ότι η  δανειολήπτρια  πληροί τις προϋποθέσεις υπαγωγής στον ευεργετικό «νόμο Κατσέλη» χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με  την οποία αναστέλλονται τα καταδιωκτικά μέτρα εναντίον της περιουσίας της, και ταυτόχρονα καθόρισε μηνιαία δόση ποσού 250 ευρώ για τις τράπεζες στις οποίες η 56χρονη έχει οφειλές. Παράλληλα, αποφάσισε την άρση της μηνιαίας παρακράτησης από τη σύνταξη της δανειολήπτριας ποσού 112 ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, άλλα και ποσού 97 ευρώ από τη μία τράπεζα.
Στην ίδια ανακοίνωση η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, επισημαίνει ότι η απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου θεωρείται ιδιαίτερα ευνοϊκή και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να έρθει σε επικοινωνία μαζί της για την παροχή συμβουλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση