GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Άνευ προηγουμένου να μην ενημερωθώ από τον Πρόεδρο Δημοκρατίας"

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους συνέχισε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να διαμαρτύρεται για τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε η δ...

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους συνέχισε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να διαμαρτύρεται για τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε η διαδικασία παροχής διερευνητικών εντολών, στάση που προκάλεσε ήδη την αντίδραση κύκλων της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για θεσμικό ατόπημα όσον αφορά τους χειρισμούς τους για την παραίτηση της κυβέρνησης εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μαϊμαράκη, η Πρόεδρος της Βουλής σήκωσε το γάντι που της πέταξε η Προεδρία της Δημοκρατίας με διαρροές νωρίτερα και έκανε λόγο για «θεσμικό ατόπημα» και διαδικασία που ξεκινά «με ιδιάζουσα σπουδή».

Εκφράζοντας τη «βαθύτατη ανησυχία και ενόχλησή της», η κ. Κωνσταντοπούλου επισημαίνει πως δεν γνωρίζει να υπάρχει προηγούμενο η κυβέρνηση να μην ενημερώνει την Πρόεδρο της Βουλής και δι’ αυτής το Σώμα για την παραίτησή της και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επιλέγει επίσης να μην την ενημερώσει. «Η ενημέρωση αυτή θα έπρεπε να είναι θεσμική», κάτι που δεν έγινε, συνέχισε.

Για τον Προκόπη Παυλόπουλο, η Πρόεδρος της Βουλής είπε πως «κατέφυγε σε ερμηνείες του Συντάγματος που αφενός δεν βασίζονται στο γράμμα του Συντάγματος και αφετέρου δεν τιμούν τη θεσμική ευθύνη όλων μας σε τέτοιες στιγμές».

«Θα καταβάλλω τη μέγιστη προσπάθεια, όπως με πολύ κόπο κάνω αυτούς τους μήνες, να διαφυλαχθεί το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος και κυρίως να διαφυλαχθεί η δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

Την ενόχλησή της εξέφρασε η κ. Κωνσταντοπούλου και μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο της, στην οποία τονίζει πως «Θεματοφύλακες των θεσμών είναι πρωτίστως οι πολιτειακοί παράγοντες, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να παρακάμπτουν τις συνταγματικές προβλέψεις χάριν σκοπιμοτήτων, πολιτικών, κομματικών ή άλλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση