GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Μεϊμαράκη με Κωνσταντοπούλου. Δεν πέρασε το νυχτερινό "πραξικόπημα" Παυλόπουλου...

Σε μία κίνηση με στόχο να δείξει ότι ο ίδιος εξαντλεί πραγματικά κάθε περιθώριο για την εύρεση λύσης από την παρούσα Βουλή και την αποφυ...

Σε μία κίνηση με στόχο να δείξει ότι ο ίδιος εξαντλεί πραγματικά κάθε περιθώριο για την εύρεση λύσης από την παρούσα Βουλή και την αποφυγή εκλογών, αλλά και να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα στον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανακοίνωσε κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ότι μετά την επίσκεψη του στο Προεδρικό Μέγαρο θα ζητήσει να δει και την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ο κ. Μεϊμαράκης θα θέσει στην κ. Κωνσταντοπούλου το αίτημα να διερευνηθεί εάν υπάρχει η δυνατότητα παροχής εμπιστοσύνης (την οποία ουδέποτε ζήτησε τελικά ο κ. Τσίπρας), αλλά και να εξετάσει ακόμη και το σενάριο παροχής ψήφου ανοχής ακόμη και σε άλλο πρωθυπουργό από το ΣΥΡΙΖΑ “αφού ο Τσίπρας δε θέλει”.
Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε και κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει κάποιο άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πρωθυπουργός αναφέροντας μάλιστα την περίπτωση Δραγασάκη, ενώ είχε επιμόνως θέσει το ερώτημα γιατί ο κ. Τσίπρας δε ζητά ψήφο εμπιστοσύνης.
Ο κ. Παυλόπουλος υποδεχόμενος τον κ. Μεϊμαράκη του είπε ότι τον κάλεσε όπως προβλέπει το Σύνταγμα για να του παρέχει την εντολή. Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι δεν πρόκειται για μία απλή τυπική διαδικασία, αλλά ότι ήλθε στο Προεδρικό για μία ουσιαστική συνάντηση και πως τις πολύ δύσκολες κρίσιμες στιγμές θα κάνει χρήση της εντολής. “Πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα μέσα Οι εκλογές δε βοηθούν τη χώρα και εξετάζω εάν εξυπηρετούν συμφέροντα, πολιτικές διαπλοκές. Οι εκλογές είναι η έσχατη λύση” είπε και στη συνέχεια έδωσε την είδηση, λέγοντας στον κ.Παυλόπόυλο:
“Μετά από εσάς θα ζητήσω συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής για να διερευνήσει εάν υπάρχει η δυνατότητα παροχής εμπιστοσύνης και να εξετάσει με τα άλλα κόμματα εάν υπάρχει εμπιστοσύνη ή ανοχή σε μία κυβέρνηση που θα εξασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα και γιατί όχι σε πρωθυπουργό από το ΣΥΡΙΖΑ που είναι και το πρώτο κόμμα αφού δεν θέλει ο Τσίπρας”.
Ο κ. Μεϊμαράκης μάλιστα έπλεξε το πολιτικό εγκώμιο του κ. Παυλόπουλου, με τον οποίο είναι γνωστό ότι δεν έχουν τις καλύτερες προσωπικές σχέσεις : “Είναι ευτύχημα που έχουμε εσάς για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που έχετε συμβάλλει τα μέγιστα και είστε σύμβολο ενότητας του ελληνικού λαού”.
Η εξέλιξη αυτή φέρνει πάντως σε δύσκολη θέση τον κ. Παυλόπουλο αφού ο πρόεδρος της ΝΔ με εύσχημο τρόπο διορθώνει το "πραξικόπημα" που επιχειρήθηκε: Πριν από την ανάθεση των εντολών, πρέπει σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος η πρόεδρος της Βουλής να ενημερώσει για τη δύναμη των κοινοβουλευτικών ομάδων. Όμως, πριν γίνει αυτό, μέσα στη νύχτα ο κ. Παυλόπολους έσπευσε να αρχίσει τη διαδικασία των εντολών για να βοηθήσει τον κ. Τσίπρα να παρακάψει τις διαδικασίες και να κερδίσει χρόνο. Αυτό προκάλεσε και την αντίδραση της κ. Κωνσταντοπούλου αλλά από σήμερα, ύστερα και από τη δημιουργία του νέου κόμματος Λαφαζάνη, τα δεδομένα αλλάζουν... 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση