GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοίγει ξανά η Βουλή - Στις επιτροπές το πρωί η συμφωνία

Σε κλίμα έντασης συνήλθε η Διάσκεψη των Προέδρων, υπό την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία δέχθηκε πυρά από τους εκπρο...

Ανοίγει ξανά η Βουλή - Στις επιτροπές το πρωί η συμφωνία
Σε κλίμα έντασης συνήλθε η Διάσκεψη των Προέδρων, υπό την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία δέχθηκε πυρά από τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων (και του ΣΥΡΙΖΑ) για τη στάση της ως προς τις διαδικασίες για τη συζήτηση και ψήφιση των προαπαιτούμενων της συμφωνίας με τους δανειστές.

Η συζήτηση διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες, και ολοκληρώθηκε με ψηφοφορία, στην οποία αποφασίστηκε η επανέναρξη των εργασιών της Βουλής για να συζητηθεί η συμφωνία την κυβέρνησης με τους εταίρους, στις επιτροπές και την ολομέλεια.

Έτσι, σήμερα στις 9.30 το πρωί θα συζητηθεί στις επιτροπές η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, καθώς και το αν θα ακολουθηθεί η διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πως με προηγούμενη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων είχε αποφασιστεί το κλείσιμο της Βουλής ως τις 16 Αυγούστου, με αποτέλεσμα πολλοί βουλευτές να βρίσκονται εκτός Αθηνών για διακοπές ή για να επισκεφθούν τις εκλογικές τους περιφέρειες, και επομένως δεν θα μπορούσε την Τετάρτη να γίνει η συζήτηση του νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές, καθώς οι πρόεδροι των επιτροπών και πολλά μέλη τους απουσίαζαν.

Υποστήριξε ακόμα πως το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, και επομένως δεν υπήρχε εξ ορισμού χρόνος για να συνεδριάσουν την Τετάρτη οι επιτροπές.

Έθεσε μάλιστα θέμα έλλειψης εμπιστοσύνης και αδυναμίας συνεννόησης με την κυβέρνηση, στο οποίο αναφέρθηκε κατά την τοποθέτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας πως αν πράγματι υπάρχει τέτοιο θέμα, τότε πρακτικά η πρόεδρος της Βουλής δεν μπορεί να επιτελέσει τον θεσμικό της ρόλο.

Τα πυρά συνεχίστηκαν με τον βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Λυκούδη να κάνει λόγο για βασανιστήριο και όχι για κοινοβουλευτική διαδικασία. Ο Ανδρέας Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ) είπε ότι ενημερώθηκε από τον κ. Γρηγοράκο για να συγκληθεί την Τετάρτη η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να συζητηθεί το νομοσχέδιο. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ του να συγκληθεί νωρίς την Τετάρτη η διάσκεψη και συμπλήρωσε ότι θεωρεί πολύ κακό και αρνητικό αυτό που έγινε τελικά. Ο κ. Λοβέρδος διέψευσε την κ. Κωνσταντοπούλου ότι δέχτηκε τηλεφώνημα για να προσδιορίσει την ώρα της σύγκλησης της Διάσκεψης των Προέδρων.

Σφοδρά πυρά δέχθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου και για το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Διάσκεψη των Προέδρων μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Βουλής, χωρίς να υπάρξει σχετική ψηφοφορία. Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε το λόγο που δείχνει την διάσκεψη η δημόσια τηλεόραση για πρώτη φορά και κατέθεσε αίτημα να μπει το θέμα προς ψηφοφορία. Αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό της κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία ανέφερε ότι εμποδίζει τη συζήτηση της Διάσκεψης ο κ. Κακλαμάνης. “Θα με αναγκάσετε να σας ανακαλέσω στην τάξη και να σας πάρω το λόγο. Παραπληροφορείτε τα  μέσα ενημέρωσης για το τι πραγματικά γίνεται και έχει σημασία για τον κόσμο”, υποστήριξε.

Στο τέλος της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία και για την πρόταση αυτή της κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα από όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση