GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εγκαινιάζεται έκθεση ελληνικής τοπιογραφίας της Χρύσας Βέργη

Το ελληνικό τοπίο με τον χρωστήρα της Χρύσας Βέργη έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει ο επισκέπτης στην αναδρομική έκθεση της ζωγράφου σ...

Εγκαινιάζεται έκθεση ελληνικής τοπιογραφίας της Χρύσας Βέργη
Το ελληνικό τοπίο με τον χρωστήρα της Χρύσας Βέργη έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει ο επισκέπτης στην αναδρομική έκθεση της ζωγράφου στην Πινακοθήκη Κυκλάδων στην Ερμούπολη της Σύρου.
Η έκθεση της Βέργη με τίτλο «Η Ψυχή του Τοπίου-Αναδρομή 1985-2015» μαρτυρά την κατάδυση της καταξιωμένης ζωγράφου στο τοπίο και την φύση, που εδώ και χρόνια μελετά με γνώση και επιμονή.
Πρόκειται για μια ζωγράφο που -όπως υποστηρίζει η διεθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα- «είναι παθιασμένη με μια φύση λεοναρδική, γεμάτη ενέργεια, κίνηση, ζωντάνια, μια φύση που μεταμορφώνεται αδιάκοπα».
Για την Τέχνη της ζωγραφικής της και την εικαστική της ικανότητα, ο ιστορικός Τέχνης Χάρης Καμπουρίδης σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ότι «παρά τη στοχαστικότητά της, η ζωγραφική της Βέργη δεν γίνεται ποτέ εγκεφαλική. Αντίθετα, την επικοινωνία της με τον θεατή βασίζει στην αισθητηριακή συμμετοχή του μέσα σε όσα οι πίνακες αναπτύσσουν και προσκαλούν. Θέαση, αφή, κίνηση και τροχιά στον νοούμενο χώρο, συνθέτουν τους πίνακες της ως πεδία μιας επανεμβάπτισης στην φύση, την αίσθηση και τα μηνύματά της».
Στην έκθεση της Σύρου, η οποία θα διαρκέσει έως τις 13 Σεπτεμβρίου, η Χρύσα Βέργη παρουσιάζει την αναδρομική της δουλειά μιας τριακονταετίας με επιλεγμένα έργα από δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση