GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την... κατάλληλη Κυριακή ψάχνουν στο Μαξίμου

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται "αποφάσεις για οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία εκ μέρους της κυβέρνησης", την ώρα που ο πό...

Την... κατάλληλη Κυριακή ψάχνουν στο Μαξίμου

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται "αποφάσεις για οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία εκ μέρους της κυβέρνησης", την ώρα που ο πόλεμος με τους διαφωνούντες της Αριστερής Πλατφόρμας καθημερινά οξύνεται. Η απόφαση για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο είναι ειλημμένη από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πλέον αναζητά την καλύτερη διαχείριση του πολιτικού χρόνου της κυβέρνησης και την... κατάλληλη Κυριακή που θα στηθούν οι κάλπες.

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης - οπότε και ακούστηκε το σενάριο για τα θερινά της Βουλή - τις μεγαλύτερες πιθανότητες συγκέντρωνε το σενάριο για εκλογές - εξπρές στις 20 ή τις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός εξετάζει την «ντρίμπλα» του κλεισίματος της Βουλής για να ξεκινήσουν άμεσα τα θερινά τμήματα, προκειμένου να ψηφιστούν οι εφαρμοστικοί νόμοι των προαπαιτούμενων μέτρων της συμφωνίας και να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση με «ελεγχόμενους» βουλευτές.

Σε αυτή την περίπτωση απομακρύνεται η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης και η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντός του Σεπτεμβρίου και οι όποιες πολιτικές εξελίξεις πάνε για μετά τα μέσα Οκτωβρίου, που θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος και θα έχει ανοίξει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Οι όποιες αποφάσεις πάντως για την επόμενη κίνηση της κυβέρνησης αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα. Όπως έσπευσε να διευκρινίσει το Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Τρίτης, το αποκλειστικό ζήτημα που απασχολεί τώρα το κυβερνητικό επιτελείο είναι η εκταμίευση της πρώτης δόσης των 13 δισ. ευρώ μέχρι τις 20 Αυγούστου- προκειμένου να αποπληρθεί το ομολόγο της ΕΚ - και η ολοκλήρωση της ψήφισης της ελληνικής συμφωνίας από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση