GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλα (σχεδόν) έτοιμα για την μετεγκατάσταση των προσφύγων στον Ελαιώνα

Με εντατικούς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εργασίες στον Ελαιώνα, ώστε να διαμορφωθεί ο χώρος στον οποίο θα φιλοξενηθούν σταδιακά πρόσ...

Όλα (σχεδόν) έτοιμα για την μετεγκατάσταση των προσφύγων στον Ελαιώνα
Με εντατικούς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εργασίες στον Ελαιώνα, ώστε να διαμορφωθεί ο χώρος στον οποίο θα φιλοξενηθούν σταδιακά πρόσφυγες που σήμερα βρίσκονται σε σκηνές στο Πεδίον του Άρεως. Στόχος είναι να αρχίσει η εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων την Κυριακή και οι υπόλοιποι να έχουν μεταφερθεί έως την ερχόμενη Τρίτη.
Στον χώρο, συνολικής έκτασης 40 στρεμμάτων, τοποθετούνται κοντέινερ, τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν χρησιμοποιηθεί το 1999 για τις ανάγκες στέγασης των σεισμοπαθών της πρωτεύουσας.
Το μεσημέρι είχαν στηθεί περί τα 48-50, ενώ έως το βράδυ αναμένεται να έχει τοποθετηθεί το σύνολο των 66 οικίσκων. Τα συγκεκριμένα είναι επιφάνειας 30 τ.μ., διαθέτουν δύο υπνοδωμάτια, μπάνιο και κουζίνα, ενώ θα γίνει εγκατάσταση και κλιματιστικών. Σε αυτούς τους χώρους μπορούν να φιλοξενηθούν συνολικά περί τους 400 πρόσφυγες. Τυχόν πλεονάζον αριθμός προσφύγων θα εγκατασταθεί σε σκηνές.
Κλιμάκια της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς, ώστε μέχρι το βράδυ ή το αργότερο έως αύριο το πρωί να υπάρξει σύνδεση με νερό και ρεύμα καθώς και να εξασφαλιστεί σύστημα αποχέτευσης.
Το συγκεκριμένο οικόπεδο, ιδιοκτησίας του δήμου Αθηναίων, βρίσκεται στην οδό Πολυκάρπου 89. Πρόκειται για υποβαθμισμένη περιοχή, περίπου 500 μέτρα από το σταθμό "Ελαιώνας" του μετρό, μακριά από κατοικημένες περιοχές, αν και στην ευρύτερη περιοχή δεν απουσιάζουν οικίες. Αντίθετα πλεονάζουν εταιρείες μεταφορών και συνεργεία αυτοκινήτων, ενώ ακριβώς δίπλα βρίσκεται ο χώρος όπου φιλοξενείται κάθε Κυριακή το παζάρι των ρακοσυλλεκτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση