GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα κράτη να σταματήσουν τις αλληλοκατηγορίες για το μεταναστευτικό

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος κάλεσε  τις ευρωπαϊκές χώρες να αποφεύγουν να εκτοξεύσουν κατηγορίες ...

Τα κράτη να σταματήσουν τις αλληλοκατηγορίες για το μεταναστευτικό
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος κάλεσε  τις ευρωπαϊκές χώρες να αποφεύγουν να εκτοξεύσουν κατηγορίες η μία στην άλλη ότι τροφοδοτούν την μεταναστευτική κρίση, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde και το ΑΠΕ.
Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατηγόρησε τις αρχές της Γερμανίας και της Ελλάδας για την μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά το πέρασμα χιλιάδων μεταναστών των συνόρων Ελλάδας – ΠΓΔΜ και την μεταφορά τους στην Σερβία και παραπέρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Πρέπει πρώτα να σταματήσουμε με αυτό το ανόητο παιχνίδι αλληλοκατηγοριών (για την μεταναστευτική κρίση)», δήλωσε ο Αβραμόπουλος, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα.
Πρόσθεσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να προτείνει ένα μόνιμο μηχανισμό αναδιανομής των αιτούντων άσυλο σε όλη την ΕΕ μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου, ώστε να μετριάσει την πίεση που ασκείται στην Ελλάδα και την Ιταλία, τις χώρες όπου καταφθάνει η πλειοψηφία των μεταναστών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) η Ιταλία και η Ελλάδα έχουν ήδη υποδεχθεί περίπου 103.000 και 150.000 πρόσφυγες αντίστοιχα αυτό το χρόνο.
Σύμφωνα με την Frontex, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο συνολικός αριθμός προσφύγων που εντοπίστηκαν στα σύνορα με την ΕΕ στο διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2015 ανέρχεται στους 340χιλ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού, ο αριθμός αυτός σχεδόν τριπλασιάστηκε σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση