GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρίστες πέθαναν από τον καύσωνα σε έρημο του Νέου Μεξικό

Ένα ζευγάρι γάλλων τουριστών πέθανε εξαιτίας του καύσωνα στην έρημο του Νέου Μεξικού (νοτιοδυτικές ΗΠΑ) όπου η θερμοκρασία πλησίαζε του...

Τουρίστες πέθαναν από τον καύσωνα σε έρημο του Νέου Μεξικό

Ένα ζευγάρι γάλλων τουριστών πέθανε εξαιτίας του καύσωνα στην έρημο του Νέου Μεξικού (νοτιοδυτικές ΗΠΑ) όπου η θερμοκρασία πλησίαζε τους 40 βαθμούς Κελσίου, αλλά ο 9χρονος γιος του επέζησε, ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή οι αμερικανικές αρχές.

Ο 42χρονος Νταβίντ Στάινερ και η σύζυγός του Ορνέλα, 51 ετών,  είχαν επισκεφθεί με τον γιο τους το εθνικό πάρκο White Sands (φωτό) το μεσημέρι της Τρίτης, όπου και έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του καύσωνα, δήλωσε ο ερευνητής της κομητείας Οτέρο.

Ο ίδιος είπε ότι κατά τα φαινόμενα το ζευγάρι υποτίμησε τον κίνδυνο από τον καύσωνα κι ότι ακόμη δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα της νεκροτομής για τα ακριβή αίτια θανάτου τους.

Στη διάρκεια μία περιπολίας ρουτίνας, οι δασοφύλακες ανακάλυψαν το πτώμα της γυναίκας και εξετάζοντας τη μνήμη της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής της είδαν τη γυναίκα αυτή να εμφανίζεται στις φωτογραφίες μαζί με δύο ακόμη άτομα.Στη συνέχεια, οι αρχές βρήκαν νεκρό τον άνδρα και κοντά του εντοπίστηκε και το ενιάχρονο αγόρι, το οποίο έπασχε από αφυδάτωση, διατηρούσε όμως τις αισθήσεις του και διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο.

Το μικρό αγόρι είπε στις αρχές ότι η μητέρα του είχε αποφασίσει να επιστρέψει στο αυτοκίνητο γιατί δεν αισθανόταν καλά κι ότι εκείνο συνέχισε την πεζοπορία μαζί με τον πατέρα του, δήλωσε ο σερίφης διευκρινίζοντας ότι η θερμοκρασία ήταν 38 βαθμοί Κελσίου. Οπως εξήγησε ο εκπρόσωπος των εθνικών πάρκων, Πάτρικ Ο΄Ντρίσκολ, δεν υπάρχει σκιά ή πηγή νερού κατά μήκος του εθνικού πάρκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση