GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ! Παραιτήθηκε (με επιστολή-φωτιά) ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ λόγω διαφωνιών με τον Τσίπρα...

Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε ο Τάσος Κορωνάκης στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος λόγω πολιτικής δια...

Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε ο Τάσος Κορωνάκης στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος λόγω πολιτικής διαφωνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κείμενο της επιστολής παραίτησης ο κ. Κορωνάκης, αναφέρει ότι εδώ και καιρό έχει εκφράσει διαφωνίες σχετικά με τη γραμμή που ακολουθείται, όσο και για την «υποτίμηση του κόμματος». Παράλληλα, αναφέρει ότι πάλεψε με κάθε τρόπο στο πλαίσιο του ρόλου του για την ενότητα του κόμματος, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι για άλλη μια φορά «ζήσαμε την πόλωση των βεβαιοτήτων» με αποτέλεσμα μια σοβαρή διάσπαση που «φέρνει την απογοήτευση και αποστράτευση χιλιάδων αριστερών καθώς και την αναζωπύρωση ενός αλληλοσπαραγμού».
Αυτό που χρειαζόταν, συνεχίζει, ήταν μια «σοβαρή διαδικασία αποτίμησης, αυτοκριτικής και εκπόνησης ενός νέου σχεδίου στρατηγικού επανακαθορισμού». Χρειάζεται, συνεχίζει, σοβαρή συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος αλλά και μέσα στην κοινωνία «καθώς και με όλες τις δυνάμεις στην Ευρώπη που στάθηκαν αλληλέγγυες στον αγώνα μας».
Παράλληλα ασκεί κριτική στην απόφαση για εκλογές «χωρίς καμία ουσιαστική εσωκομματική διαδικασία», καθώς «αγνόησε την τελευταία απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, συνεχίζοντας την υποτίμηση του κόμματος και στερώντας τη δυνατότητα για στοιχειώδη συζήτηση στις οργανώσεις».
Η επίσπευση των εκλογών, προσθέτει, σε συνδυασμό με το περιεχόμενο του διαγγέλματος του πρωθυπουργού, δημιουργούν την εντύπωση της αποδοχής του μνημονίου όχι ως αποτελέσματος ενός «στυγνού εκβιασμού», αλλά ως ενός «νέου δεδομένου που αναγκαζόμαστε να υιοθετήσουμε και να ωραιοποιήσουμε χωρίς καμία προετοιμασία για νέους εκβιασμούς. Μεταβάλλεται δηλαδή η ήττα της διαπραγματευτικής μας τακτικής σε στρατηγική ήττα για την Αριστερά».
Επίσης, ασκεί κριτική στην Αριστερή Πλατφόρμα, υποστηρίζοντας ότι φέρει σημαντική ευθύνη για τις αρνητικές εξελίξεις, καθώς φαινόταν σαν έτοιμη από καιρό για αυτή τη σύγκρουση, «πολλές φορές με ανοίκειες για το χώρο μας συμπεριφορές, οριστικοποιώντας τελικά τη διάσπαση».
«Δυστυχώς έχω φτάσει στο οδυνηρό σημείο όπου αδυνατώ να ανταποκριθώ στον ρόλο μου ως γραμματέας της ΚΕ» αναφέρει, συμπληρώνοντας ότι «αναγκάζομαι να παραιτηθώ από την θέση του γραμματέα παραμένοντας στο κόμμα που μαζί με κόπο και αγωνία χτίσαμε, προσδοκώντας στις συλλογικές εκείνες διαδικασίες που θα μπορέσουν δημοκρατικά να επανακαθορίσουν την πορεία μας». Καταλήγοντας, αναφέρει ότι η τελευταία του πολιτική πράξη ως γραμματέας είναι η «έκκληση προς όλους και όλες να υπερασπιστούν το αριστερό ήθος, την συλλογικότητα και τη συντροφικότητα, απορρίπτοντας την ανθρωποφαγία».
Για την αντικατάστασή του, σύμφωνα με πληροφορίες, φαβορί είναι στελέχη όπως ο Παναγιώτης Ρήγας, σημερινός υπεύθυνος του οργανωτικού, ο Νίκος Σκορίνης, ή  ο Κώστας Πουλάκης
O κ. Κορωνάκης δεν ανήκει στη στενή προεδρική φρουρά, αλλά στην εσωκομματική κίνηση των «53», που έχει πολυδιασπαστεί και μέρος της οποίας αντιτίθεται στο μνημόνιο.

1 σχόλιο

  1. "Η επίσπευση των εκλογών, προσθέτει, σε συνδυασμό με το περιεχόμενο του διαγγέλματος του πρωθυπουργού, δημιουργούν την εντύπωση της αποδοχής του μνημονίου όχι ως αποτελέσματος ενός «στυγνού εκβιασμού», αλλά ως ενός «νέου δεδομένου που αναγκαζόμαστε να υιοθετήσουμε και να ωραιοποιήσουμε χωρίς καμία προετοιμασία για νέους εκβιασμούς. Μεταβάλλεται δηλαδή η ήττα της διαπραγματευτικής μας τακτικής σε στρατηγική ήττα για την Αριστερά».

    O ΠΡΟΕΔΡΟΣ KΟΡΡΕΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΟΒΙΔΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ
    Ρ.Κορρέα: "Έτσι οι 'ακρίδες' του ΔΝΤ λεηλατούν τα Έθνη - Αυτά που έκαναν στην Ελλάδα τα είχαν κάνει και σε εμάς"
    απο την συνεντευξη του προεδρου Κορρεα
    «Εκπρόσωποι χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων έμπαιναν στο υπουργείο οικονομικών με βαλίτσες και σακούλες γεμάτες με χρήμα. Μαύρο χρήμα για να δωροδοκήσουν υπουργούς,

    ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση