GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Τζεντιλόνι είναι υπέρ ενός ευρωπαϊκού ασύλου για τους μετανάστες

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να επιπλήττει τις χώρες μέλη της που αποτελούν τα εξωτερικά σύνορα της, χρειάζεται το ακριβώς αντίθετο» δήλωσε ο υ...

Ο Τζεντιλόνι είναι υπέρ ενός ευρωπαϊκού ασύλου για τους μετανάστες

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να επιπλήττει τις χώρες μέλη της που αποτελούν τα εξωτερικά σύνορα της, χρειάζεται το ακριβώς αντίθετο» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Serra σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι «το να ζητεί κανείς από την Ιταλία και την Ελλάδα να διαβάσουν το μάθημά τους για το μεταναστευτικό, θα ήταν σαν να ζητούσαμε σε χώρες που έχουν πληγεί από πλημμύρες, να ανοίξουν τις ομπρέλες». Αναγνωρίζει όμως, παράλληλα, ότι «στη Γερμανία και στη Γαλλία υπάρχει επίγνωση ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι κεντρικής σημασίας».

Ο Ιταλός υπουργός εξηγεί ότι δεν μπορούν να εφαρμόζονται κανόνες, όπως η Συνθήκη του Δουβλίνου, οι οποίοι εγκρίθηκαν και επινοήθηκαν πριν από 25 χρόνια, ενώ στο μεταξύ το μεταναστευτικό, ως φαινόμενο, έχει υποστεί βαθύτατες αλλαγές.

«Αν συνεχίσει να επικρατεί η άποψη ότι ο καθένας πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνος του, ο κίνδυνος είναι ο πολλαπλασιασμός των αλλεπάλληλων, φοβερών εικόνων --από την Κω μέχρι την FYROM, από τη Μάγχη μέχρι και τη Σικελία-- στο τέλος μπορεί να μετατραπεί σε έναν τεράστιο λίθο που θα δημιουργεί πρόβλημα με το βάρος του στο μέλλον της Ευρώπης. Το θέμα είναι ότι πρέπει να συμμεριστούμε και να τροποποιήσουμε τους κανόνες υποδοχής, χωρίς να ξεχνάμε τη μεσοπρόθεσμη προσπάθεια, σχετικά με τις βαθιές αιτίες: πολέμους, φτώχεια, δικτατορίες».

Ο Πάολο Τζεντιλόνι τάσσεται, τέλος, υπέρ ενός ευρωπαϊκού ασύλου, διαπιστώνοντας ότι «οι μετανάστες φτάνουν στην Ευρώπη, και όχι στην Ιταλία, στην Ελλάδα, στην Ουγγαρία ή στην Γερμανία». Ζητεί επίσης τη δημιουργία νόμιμων ροών μετανάστευσης προς την Ευρώπη -- πάντα στο σύνολό της-- και την ίση κατανομή των μεταναστών, ανάμεσα σε όλες τις χώρες- μέλη της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση