GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κι όμως! Το αριστερό Die Linke της Γερμανίας δεν ψηφίζει (ούτε αυτή τη φορά) υπέρ της συμφωνίας. Ποια αλληλεγγύη...

Christos Aspiotis Θυμάμαι τον Έλληνα Πρωθυπουργό να λέει στην  ομιλία πριν την ψηφοφορία στη Βουλή για τα πρώτα προαπαιτούμενα της Συμφω...

Christos Aspiotis
Θυμάμαι τον Έλληνα Πρωθυπουργό να λέει στην  ομιλία πριν την ψηφοφορία στη Βουλή για τα πρώτα προαπαιτούμενα της Συμφωνίας ότι κατά τη διάρκεια των κρίσιμων διαπραγματεύσεων οι ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις που υποστήριξαν την Ελλάδα ήταν η Αριστερά και οι Πράσινοι. Με εμφανέστατη αμηχανία (και μικροψυχία) ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναγκάστηκε απρόθυμα και χαμηλόφωνα -σχεδόν ντροπαλά- να παραδεχθεί ότι "όντως την ελληνική προσπάθεια υποστήριξε και ένα τμήμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών".
Oμως, η στάση που κράτησαν στο γερμανικό Κοινοβούλιο οι πολιτικές δυνάμεις στην ψηφοφορία για την έγκριση της νέας ελληνικής δανειακής στήριξης καταδεικνύει ποιοι στέκονται πραγματικά αλληλέγγυοι στους Έλληνες:


Το νέο πρόγραμμα βοήθειας αναμένεται να απορρίψει στη σημερινή ψηφοφορία στο Γερμανικό Κοινοβούλιο το κόμμα «Η Αριστερά» (Die Linke), με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής του ομάδας, Γκρέγκορ Γκίζι, να δηλώνει ότι αν και το πακέτο περιλαμβάνει θετικά στοιχεία, «η καταστροφή είναι ότι ενισχύει την εξάρτηση από την τρόικα», αλλά και το γεγονός ότι θέτει ως προϋπόθεση για την βοήθεια, τις περικοπές συντάξεων και την αύξηση του ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση