GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

MotoGP Brno: Αλλαγή ηγεσίας

Πριν την μικρή καλοκαιρινή διακοπή ο Valentino Rossi (Yamaha) είχε καταφέρει να ανακόψει προσωρινά τη φόρα που μάζευε επικίνδυνα ο Jorg...

MotoGP Brno: Αλλαγή ηγεσίας Πριν την μικρή καλοκαιρινή διακοπή ο Valentino Rossi (Yamaha) είχε καταφέρει να ανακόψει προσωρινά τη φόρα που μάζευε επικίνδυνα ο Jorge Lorenzo (Yamaha), κρατώντας μια μικρή διαφορά 9 βαθμών στην κεφαλή της παγκόσμιας κατάταξης.
Φτάνοντας στο Brno της Τσεχίας, ο Rossi ήξερε καλά και ομολογούσε πως "πρέπει να τερματίσω μπροστά από τον Jorge". Στις δοκιμές αυτό δεν κατέστη ποτέ δυνατόν. Ο Lorenzo ήταν πειστικά ταχύτερος όλων, διατηρώντας διαρκώς ένα προβάσισμα της τάξης του μισού δευτερολέπτου από κάθε αντίπαλό του, είτε μιλάμε σε απόλυτο γύρο ή σε προσομοίωση αγώνα. Η pole position πήρε στα χέρια του Ισπανού με νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας, πίσω του θα ξεκινούσε ο επανακάμψας Marc Marquez (Honda), ενώ ο Rossi επιτέλους έβρισκε ξανά μια πρόκριση στην πρώτη σειρά εκκίνησης.
Με το σβήσιμο των φώτων ο Lorenzo πήρε κεφάλι στην κούρσα, με τον Marquez κολλημένο πίσω του. Ο δε Rossi κατάφερε να χαλάσει την καλή του πρόκριση φτάνοντας πέμπτος στην πρώτη στροφή και μένοντας έκτος λίγο αργότερα, αλλά αντιλαμβανόμενος πως δεν είχε άλλη επιλογή μέσα σε έναν γύρο είχε καθαρίσει τα δύο Ducati και τον Bradley Smith και έφτανε στην τρίτη θέση. Το κακό ήταν πως δε μπορούσε τίποτε παραπάνω.
Πολλά παίζονταν στην επιλογή ελαστικών. Δύο μεσαίες γόμες για τον Lorenzo, μεσαία μπροστά-σκληρή πίσω για τον Marquez, σκληρές παντού για τον Rossi. Προφανώς το ποντάρισμα του Ιταλού ήταν πως, με τις ψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στον αγώνα, αυτός θα έβγαινε κερδισμένο στους τελευταίους γύρους. Ατυχώς δεν θα γινόταν έτσι.
Ο Lorenzo παίρνει μια μικρή απόσταση ασφαλείας από τον Marquez από την αρχή και δεν έχει κανένα σκοπό να επιτρέπψε επανάληψη της ανατροπής της Indianapolis. Ο Marquez με τη σειρά του δεν έχει απάντηση στον αντίπαλό του. Οι δε δυο τους γυρνούν ταχύτερα από κάθε άλλον αναβάτη στην πίστα, συμπεριλαμβανομένου και του Rossi.
Αν εξαιρέσουμε τις μικρές αψιμαχίες της αρχής μέχρι να καθαρίσει ο Ιταλός τα Ducati, η συνέχεια ήταν μάλον βαρετή. Ο Lorenzo έκανε τον τέλειο αγώνα, ταχύτερος από όλους και με τη γνωστή του "ηλεκτρονική" ακρίβεια στα γυρολόγια, ο Marquez δικαίως μόνος δεύτερος από απόσταση και ο Rossi δικαίως τρίτος, πάλι από απόσταση. Χωρίς δράματα και μονομαχίες, όπως ξεκίνησαν έτσι τερμάτισαν. Ο Rossi συνεχίζει να έχει 11 στα 11 βάθρα φέτος, αλλά δεν αποδεικνύεται αρκετό για να κρατήσει την κεφαλή της κατάταξης - θέλει το κάτι παραπάνω.
Η μόνη ανατροπή ήρθε στο τέλος από τον Dani Pedrosa (Honda). Ο Ισπανός είχε μια άσχημη πτώση στις δοκιμές του Σαββάτου και τραυμάτισε τον αστράγαλό του. Εκκίνησε ένατος και σοβαρές αμφιβολίες για τη φυσική του κατάσταση. Παρόλα αυτά κατάφερε στο τέλος του αγώνα να φτάσει τον Andrea Dovizioso (Ducati) στην πέμπτη θέση και να τον περάσει στον τελευταίο γύρο, βοηθώντας τη Honda να ανακάμψει στην κατάταξη των Κατασκευαστών.
Ο Andrea Iannone (Ducati) ήταν για μια φορά ακόμη πάρα πολύ καλός. Η Ducati έφερε στην Τσεχία έναν ανανεωμένο κινητήρα, ο οποίος έδειξε βελτίωση για την ιταλική ομάδα αμέσως, αλλά και πάλι δεν ήταν σε επίπεδο βάθρου. Ο μικρός Ιταλός τερμάτισε εύκολα τέταρτος, ενώ πίσω του ο Dovi – δίχως τις ατυχίες προηγούμενων αγώνων – έχασε την μάχη τόσο από τον ομόσταυλό του, όσο και από τον Pedrosa.
Η δεκάδα συμπληρώθηκε από τον πάντα εξαιρετικό και απίστευτα σταθερό φέτος Bradley Smith (Yamaha), μπροστά από τον εξίσου καλό ομόσταυλό του Pol Espargaro (Yamaha), ακολουθούμενοι από τους Aleix Espargaro – ανεβάζοντας για άλλη μια φορά τη Suzuki μέσα στο top-10 – και τον Danilo Petrucci (Ducati).
Στα αξιοσημείωτα η πρώτη πτώση φέτος – και ο πρώτος αγώνας που δεν πήρε βαθμό – για τον εκπληκτικό rookie Maverick Vinales της Suzuki ενώ πάλευε για την έβδομη θέση και η μεγάλη μάχη των δύο Aprilia. Η ιταλική εταιρεία αναμενόταν να φέρει για πρώτη φορά το seamless κιβώτιό της στο Brno, κάτι που δεν έχει ξεκαθαρίσει αν έγινε, αν το έτρεξε στον αγώνα. Το σίγουρο είναι πως τόσο ο Alvaro Bautista, όσο και ο Stefan Bradl τερμάτισαν μέσα στους βαθμούς και μάλιστα δίπλα-δίπλα, χαρίζοντας μια ωραία μονομαχία στο τέλος του αγώνα με νικητή τον Ισπανό για 2 δέκατα. Η έλευση ενός ανταγωνιστικού αναβάτη δίπλα στον Bautista, όπως είχαμε προβλέψει, θα κάνει πολύ καλό στην εξέλιξη της Aprilia.
Μετά τον αγώνα του Brno ο Lorenzo ισοβάθμησε με τον Rossi στην πρώτη θέση και τυπικά αυτός πλέον είναι πρώτος στην κατάταξη αφού μετρά περισσότερες νίκες (5) από τον ομόσταυλο και αντίπαλό του. Η μεταξύ τους μάχη θα μεταφερθεί τώρα στην Αγγλία και το Silverstone, στις 30 Αυγούστου όπου περιμένουμε διακαώς την απάντηση του Ιταλού πολυπρωταθλητή.
Αποτελέσματα MotoGP Brno
  1. Jorge LORENZO Movistar Yamaha MotoGP 42'53.042
  2. Marc MARQUEZ Repsol Honda Team +4.462
  3. Valentino ROSSI Movistar Yamaha MotoGP +10.397
  4. Andrea IANNONE Ducati Team +13.071
  5. Dani PEDROSA Repsol Honda Team +15.650
  6. Andrea DOVIZIOSO Ducati Team +15.725
  7. Bradley SMITH Monster Yamaha Tech 3 +21.821
  8. Pol ESPARGARO Monster Yamaha Tech 3 +23.240
  9. Aleix ESPARGARO Team SUZUKI ECSTAR +43.784
  10. Danilo PETRUCCI Octo Pramac Racing +45.261
Βαθμολογία MotoGP
Jorge Lorenzo 211, Valentino Rossi 211, Marc Marquez 159, Andrea Iannone 142, Bradley Smith 106, Andrea Dovizioso 104, Dani Pedrosa 91, Pol Espargaro 81, Cal Crutchlow 74, Danilo Petrucci 63.
Αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά του αγώνα στην επίσημη ιστοσελίδα των MotoGP

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση