GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Τουρκία βάζει στόχο να καρατομήσει την κεφαλή του PKK

Στόχο να καρατομήσει την κεφαλή του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) βάζει η Τουρκία. Η εισαγγελία της χώρας εξέδωσε εντάλματα σύλλη...

Η Τουρκία βάζει στόχο να καρατομήσει την κεφαλή του PKK

Στόχο να καρατομήσει την κεφαλή του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) βάζει η Τουρκία. Η εισαγγελία της χώρας εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 52 ανώτερα στελέχη του PKK. Η Τουρκία θεωρεί το κόμμα των Κούρδων ως τρομοκρατική οργάνωση.

Η εφημερίδα Habertürk μεταδίδει ότι τα στελέχη του PKK αντιμετωπίζουν κατηγορίες περί απόπειρας να πληγεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας, καθώς και περί διεύθυνσης μιας οργάνωσης εκτός νόμου.

Στις περιπτώσεις που κάποιος εκ των 52 υπόπτων ζει εκτός της χώρας το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας θα υποβάλει αίτημα να εκδοθεί κόκκινο σήμα της Ιντερπόλ για τον εντοπισμό, την σύλληψή του και την παράδοσή του στις τουρκικές αρχές, διευκρίνισε η Habertürk.

Η έρευνα για τις δραστηριότητες της ηγεσίας του PKK ξεκίνησε το 2011, ενώ επί του παρόντος η Τουρκία διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον μαχητών του PKK στο βόρειο Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση