GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

SOS από το Δήμαρχο Κω: Ανεξέλεγκτη κατάσταση με τους μετανάστες

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση με τους μετανάστες στην Κω και μετά τα σημερινά επεισόδια που προκάλεσαν μετανάστες έξω από την Αστυνομικ...

SOS από το Δήμαρχο Κω: Ανεξέλεγκτη κατάσταση με τους μετανάστες

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση με τους μετανάστες στην Κω και μετά τα σημερινά επεισόδια που προκάλεσαν μετανάστες έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Κω, «εγκλωβίζοντας» στο κτήριο τους αστυνομικούς και κλείνοντας τον κεντρικό δρόμο του νησιού, ο δήμαρχος του νησιού προειδοποιεί.

"Τα σημερινά επεισόδια και όσα έχουν προηγηθεί είναι μόνο η αρχή. Πολύ φοβάμαι ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Όταν είπα ότι οδηγούμαστε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και ότι θα χυθεί αίμα, κατηγορήθηκα ότι κινδυνολογώ. Δεν κινδυνολογώ, προειδοποιώ και κρούω τον κώδωνα του κινδύνου" δήλωσε ο δήμαρχος Κω. Όπως πρόσθεσε "υπάρχει ανάγκη μόνιμης εγκατάστασης ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας στην Κω. Σε μόνιμη βάση και μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση... Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι η διαδικασία ταυτοποίησης δεν μπορεί να γίνει στην Αστυνομική Διεύθυνση στην Κω. Είναι αδύνατον να ταυτοποιηθούν 3 και 4 χιλιάδες".

Πάντως στο σύνολο η δημοτική αρχή εμφανίστηκε εντελώς αντίθετη στη δημιουργία μόνιμου κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο νησί.Ο δήμος Κω εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει και τα εξής, μεταξύ άλλων: "Ένας υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Νίκας, δηλώνει ότι έχει ήδη βρεθεί χώρος για τη δημιουργία μόνιμου κέντρου παραμονής και φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και προσφύγων στην Κω. Προφανώς δεν θεωρούν κάποιοι σκόπιμο να ενημερώσουν ούτε το δήμο Κω αλλά ούτε και τους πολίτες της Κω. Αποφασίζουν αυτοί για το νησί μας και επιχειρούν να μας επιβάλλουν τετελεσμένα. Αυτοί που αποφασίζουν χωρίς εμάς, να μην υπολογίζουν σε εμάς. Ο δήμαρχος Κω έχει θέσει συγκεκριμένα ζητήματα και ερωτήματα για τη δημιουργία κέντρου πρώτης υποδοχής, έχει ζητήσει συγκεκριμένες εγγυήσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση