GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αίγυπτος: Δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 12 τουρίστες

Δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου άνοιξαν πυρ κατά λάθος σε ομάδα τουριστών, νομίζοντας ότι ήταν τρομοκράτες, και σκότωσαν 12 άτομα, είπε...

Αίγυπτος: Δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 12 τουρίστες

Δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου άνοιξαν πυρ κατά λάθος σε ομάδα τουριστών, νομίζοντας ότι ήταν τρομοκράτες, και σκότωσαν 12 άτομα, είπε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, άλλα 10 άτομα τραυματίστηκαν.

Το υπουργείο είπε ότι το επεισόδιο έγινε τη νύχτα, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης ασφάλειας από την αστυνομία στην περιοχή της δυτικής ερήμου Αλ Ουάχατ.

"Τέσσερα οχήματα SUV παρατηρήθηκαν σε απαγορευμένη περιοχή και ανοίχτηκε πυρ εναντίον των. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν ένα καραβάνι Μεξικανών τουριστών. Δώδεκα άτομα, μεταξύ των Μεξικανοί και Αιγύπτιοι, σκοτώθηκαν. Δέκα άτομα εστάλησαν σε νοσοκομεία," είπε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνα.

Μεξικό: Ο πρόεδρος Νιέτο ζητά πλήρη έρευνα για το θάνατο των δύο Μεξικανών τουριστών στην Αίγυπτο

Τουλάχιστον δύο Μεξικανοί πολίτες σκοτώθηκαν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού, όταν η αιγυπτιακή αστυνομία και ο στρατός άνοιξαν κατά λάθος πυρ εναντίον μιας ομάδας τουριστών στη δυτική έρημο της Αιγύπτου.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένα Νιέτο καταδίκασε την επίθεση στον λογαριασμό του στο Twitter, χαρακτηρίζοντάς την τραγικό γεγονός και απαίτησε να διεξαχθεί πλήρης έρευνα.

Νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου ανακοίνωσε πως 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους τουρίστες από το Μεξικό, καθώς και οι Αιγύπτιοι ξεναγοί που τους συνόδευαν, σκοτώθηκαν από δυνάμεις ασφαλείας. Δέκα άνθρωποι από την ομάδα αυτή τραυματίστηκαν. Οι δυνάμεις ασφαλείας εξέλαβαν την ομάδα των τουριστών ως τρομοκράτες.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή οποιαδήποτε πληροφορία για τις εθνικότητες των υπολοίπων μελών της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση