GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παγκόσμιο σύμβολο της τραγωδίας στη Μεσόγειο το 3χρονο αγγελούδι – ΦΩΤΟ

Αρκετοί σκιτσογράφοι θέλησαν να πουν αντίο στον Αϊλάν Κουρντί, το 3χρονο αγοράκι από τη Συρία που βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό στο Αιγα...

Παγκόσμιο σύμβολο της τραγωδίας στη Μεσόγειο το 3χρονο αγγελούδι – ΦΩΤΟ
Αρκετοί σκιτσογράφοι θέλησαν να πουν αντίο στον Αϊλάν Κουρντί, το 3χρονο αγοράκι από τη Συρία που βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό στο Αιγαίο με την φωτογραφία του να κάνει τον γύρο του κόσμου προκαλώντας θλίψη και ερωτηματικά σε όσους τη βλέπουν.
Η εικόνα του 3χρονου αγοριού που κείτονταν νεκρό πλάι στο κύμα στην παραλία της Αλικαρνασσού, συγκλόνισε την παγκόσμια κοινότητα.
Ο 3χρονος Αϊλάν και ο αδελφός του, ο 5χρονος Γκαλίπ, ο οποίος επίσης δεν επέζησε από το ναυάγιο, Κούρδοι της Συρίας, ξεκίνησαν μαζί με τους γονείς τους από το Κομπάνι, μια πόλη - φάντασμα, μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, για να διασχίσουν το Αιγαίο και να φτάσουν στην Κω. Τελικός τους προορισμός θα ήταν ο Καναδάς, όπου ήδη είχαν μεταναστεύσει συγγενείς της οικογένειας.
Ταξίδευαν με μια σάπια βάρκα στην οποία επέβαιναν συνολικά 17 άτομα. Η βάρκα ανετράπη αμέσως μόλις απομακρύνθηκε από τα παράλια της Τουρκίας και βγήκε στην ανοικτή θάλασσα, μόλις 30 λεπτά μακριά από το τουριστικό θέρετρο Μπόντρουμ της Τουρκίας. Τα δύο παιδιά δεν φορούσαν σωσίβια και η βάρκα αναποδογύρισε νύχτα. Παρά το γεγονός ότι η θάλασσα ήταν ήρεμη, τα δύο παιδιά δεν κατάφεραν να αποφύγουν τον πνιγμό. Δίπλα στα άψυχα σώματα των παιδιών βρέθηκε και η μητέρα τους, Ρεχάν, επίσης νεκρή.
Τραγική φιγούρα, ο μοναδικός επιζών, ο πατέρας τους, Αμπντουλάχ. Η αδερφή του, η οποία ζει μόνιμα εδώ και 20 χρόνια στο Βανκούβερ του Καναδά, πληροφορήθηκε τα τραγικά νέα από τον Αμπντουλάχ με τη φράση «Η γυναίκα μου και τα δύο αγόρια μου είναι νεκρά.»
Η οικογένεια, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δεχθεί πρόσκληση για να μεταβούν στον Καναδά, αλλά αντιμετώπιζε προβλήματα με τουρκικές αρχές που δεν έδιναν βίζα.
Δείτε τα σκίτσα:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση