GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα 7χρονο κοριτσάκι και το απίστευτο bullying ενός ιδιωτικού σχολείου

Γράφει: Δήμος Μπουλούκος Δεν ξέρω πόσοι γνωρίζουν την απίστευτη ιστορία που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες και αφορούν τη δημοσίευ...

Γράφει: Δήμος Μπουλούκος


Δεν ξέρω πόσοι γνωρίζουν την απίστευτη ιστορία που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες και αφορούν τη δημοσίευση φωτογραφιών από τον αγιασμό του ιδιωτικού σχολείου Hill με τη σύζυγο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Κάποιες φωτογραφίες της κυρίας Περιστέρας Μπαζιάνα να παρακολουθεί τον αγιασμό, διέρρευσαν σε ιστοσελίδα η οποία τις δημοσίευσε με αποτέλεσμα να αναπαραχθούν αμέσως.

Η δημοσίευση τους ενόχλησε, κάτι που είναι κατανοητό και θεμιτό και αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες να βρεθεί ο δράστης. Για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω, στοχοποιήθηκε ο πατέρας ενός κοριτσιούστη Σχολή Χιλλ που έχει την ατυχία να είναι… επαγγελματίας φωτογράφος.

Από τότε άρχισε ο Γολγοθάς του συναδέρφου μου, τον οποίο γνωρίζω προσωπικά και ομολογώ ότι έχω άριστη άποψη, με απαράδεκτη στάση από πλευράς σχολείου, που χωρίς να έχει ακράδαντα στοιχεία στα χέρια του, κάλεσε τον πατέρα και του ζήτησε να πάρει το παιδί και να φύγει, παρότι έχει ήδη ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

Το συγκεκριμένο σχολείο δεν έμεινε εκεί, αλλά έστειλε εξώδικο στον φωτογράφο – στο οποίο, βέβαια, δεν αναφέρει ότι του ζήτησε να φύγει, αλλά κάνει λόγο για προειδοποίηση – ενώ έβγαλε και σχετική ανακοίνωση, διαπομπεύοντας ολόκληρη τη συγκεκριμένη οικογένεια!

Το θέμα πήρε γρήγορα διαστάσεις με τον πατέρα του παιδιού, μετά το σάλο που προκλήθηκε, να απαντά με εξώδικο επιχειρώντας να προστατέψει την τιμή της οικογένειας του!

Αναρωτιέμαι λοιπόν μέσα σε όλο αυτό τον ορυμαγδό των εξωδίκων και των ανακοινώσεων, τι είναι πιο σημαντικό, μία φωτογραφία ή ένα επτάχρονο παιδί (η κόρη του φωτογράφου) το οποίο χωρίς λόγο βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα;

Υπολόγισε κανείς τον ψυχικό κόσμο του παιδιού, τη ψυχολογία του και τα συναισθήματά του, όταν επιχειρήσει να πάει ξανά σε αυτό το σχολείο;

Σκέφτηκε η Σχολή Χιλλ που πρέπει ως εκπαιδευτικός οργανισμός να έχει μεγαλύτερη ευαισθησία, με όλη αυτή τη στάση, το κακό που προκαλεί στην καρδιά και στο μυαλό ενός παιδιού που πλέον είναι σε ηλικία να καταλάβει πράγματα και να αντιληφθεί καταστάσεις;

Το απίστευτο bullying που θα υποστεί αυτό το παιδί, αν επιστρέψει στο έως τώρα σχολείο του, προβλημάτισε κανέναν;

Κι όλα αυτά επειδή το συγκεκριμένο σχολείο έπρεπε να βρει κάποιο εξιλαστήριο θύμα για το γεγονός ότι κυκλοφόρησαν φωτογραφίες της κας Μπαζιάνα, χρησιμοποιώντας μάλιστα και το επιχείρημα ότι σε μία από τις φωτογραφίες, φαινόταν κάπου στο βάθος κι ένα παιδάκι.

Όσοι βέβαια βιάστηκαν να σταυρώσουν την οικογένεια του φωτογράφου δεν μπήκαν στον κόπο να κάνουν την απλή διαπίστωση ότι οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν είναι καθαρά ερασιτεχνικές και πιθανότατα από κινητό και όχι από το φακό ενός επαγγελματία φωτογράφου που είχε την τιμή να συνοδεύει στα ταξίδια του ακόμα και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Απλώς ο… άτυχος φωτορεπόρτερ έκανε το λάθος να έχει μαζί του – όπως κάνει πάντα καθώς είναι ευσυνείδητος επαγγελματίας – τη φωτογραφική του μηχανή με αποτέλεσμα να μπει στο στόχαστρο.

Εκανε κι ένα ακόμα λάθος. Επιχείρησε – χωρίς να το θέλει –να συγκρουστεί με την εξουσία, γεγονός που τον καθιστά εκ των προτέρων χαμένο! Ποιος άλλωστε δεν θα ήθελε να έχει συμμαθητή των παιδιών του, τα παιδιά του πρωθυπουργού…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση