GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξουσία να ΄ναι κι ότι να 'ναι Μαριλίζα...

Kyriakos Melas Ιωσήφ Βλαντιμήρ Κάπας H Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είναι η προσωποποίηση του βολεμένου ΠΑΣΟΚου της δεκαετίας του '...

Kyriakos Melas

Ιωσήφ Βλαντιμήρ Κάπας
H Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είναι η προσωποποίηση του βολεμένου ΠΑΣΟΚου της δεκαετίας του '80.Θήτευσε στις πολυτελέστερες θέσεις,αυτές της ευρωπαικής αγκαλιάς, έλυσε το επαγγελματικό της πρόβλημα και με κινήσεις αιλουροειδούς μετακινούνταν όλο και σε πιο καλοπληρωμένα πόστα.
Η πορεία της ως καλού υπαλλήλου του χώρου επιβραβεύτηκε με την έλευση του ΓΑΠ ως Προέδρου ο οποίος το 2005 την εξέλεξε Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.
Κανείς φυσικά δεν κατάλαβε ότι η Μαριλίζα έγινε Γραμματέας,αφού ακόμη και ο θυρωρός της Χ.Τρικούπη 50 έχει κάνει διαχρονικά περισσότερη οργανωτική δουλειά.
Κορυφαία της στιγμή όμως κατά την γνώμη μου είναι ο περίφημος live εμβολιασμός με το εμβόλιο της γρίπης, τα γνωστά tamiflu και relenza,που τελικά αποσύρθηκαν λόγω της οσμής σκανδάλου που ευωδίασε ο τόπος.Η Μαριλίζα άφησε στην αρχή κάποια υπονοούμενα κατά του προκατόχου της Αβραμόπουλου και μείωσε λίγο την αρχική υπερβολική προμήθεια,αλλά τελικά την έκανε την ζωντανή διαφήμιση στην ελβετική Roche (η εταιρεία των tamiflu) η οποία έτριβε τα χέρια της από τις χρυσές δουλειές στην Ελλάδα. Μόνο το 2011, η αξία των ελληνικών αποθεμάτων tamiflu έφτανε περίπου τα 12,78 εκατ. ευρώ, αφού κάθε κουτί κόστισε 15 ευρώ.

Παραθέτω εδώ κομμάτι του πλούσιου βολεμένου βιογραφικού της συντρόφισσας όπως η ίδια το περιγράφει στον ιστό της:
''Το 1986 ξεκίνησε να εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ στα επόμενα χρόνια, ο Ανδρέας Παπανδρέου την εμπιστεύτηκε για τη θέση του Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ στο Προεδρείο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Κομμάτων(1989-1991) και στην Σοσιαλιστική Διεθνή (1990-1992). Από το 1991 έως το 1995εργάστηκε ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια ορίστηκε Αναπληρώτρια Διευθύντρια του γραφείου του Έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες (1995-1999).
Από το 2002 έως τις εκλογές του Μαρτίου του2004, διετέλεσε Γενική Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης....Στις Ευρωεκλογές του 2004 εκλέχτηκε Ευρωβουλευτής και ανέλαβε επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο...Στις 16 Σεπτεμβρίου 2007 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής στη Β΄ Αθήνας...Στις 4 Οκτωβρίου 2009 επανεκλέχθηκε Βουλευτής Β’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ.
Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2010 διετέλεσε Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.''


Δεν τα έβγαλε δύσκολα πέρα η Μαριλίζα στη ζωή της.Τώρα που λίγο δυσκόλεψαν τα πράγματα και είναι προφανώς χωρίς δουλίτσα, φιλοτιμήθηκε ο Αλέξης να τείνει χείρα βοηθείας.Όχι για την Μαριλίζα βρε κουτά.Την Φώφη συμπαθεί ο Πρόεδρος και σκέφτηκε να βοηθήσει λίγο στο ξεφόρτωμα των βαριδίων.
Από ότι φαίνεται θα βοηθήσει αρκετά γιατί στην Αμυγδαλέζα του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να υποδεχτεί πλήθος μπαρουτοκαπνισμένων Παπανδρεικών. Αυτών που ξέχασαν το Σύνταγμα ,τους γερμανοτσολιάδες και τα φάσκελα που έτρωγαν από τον αντιμνημονιακό Αλέξη-γιατί στο ΚΙΔΗΣΟ η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και άλλοι πιστοί σοσιαλδημοκράτες που δεν κοιτάζουν προς Αλέξη μεριά.Ας είναι. Εξουσία να ΄ναι κι ότι να 'ναι Μαριλίζα...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση