GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκέντρωση με Ζωή και Γλέζο στην Ομόνοια: "Πανίσχυρη η Λαϊκή Ενότητα στις κάλπες"

"Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι πανίσχυρη στις κάλπες" δήλωσε απόψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην πρώτη κεντρική συγκέντρωση ...

"Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι πανίσχυρη στις κάλπες" δήλωσε απόψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην πρώτη κεντρική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην Αθήνα, στην πλατεία Ομονοίας. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι "το δίλημμα των εκλογών δεν είναι Τσίπρας ή Μεϊμαράκης", τονίζοντας πως "οι δύο αυτοί συνέταιροι στην ψήφιση του μνημονίου θα είναι από τη Δευτέρα μαζί στην κυβέρνηση, με κολαούζους το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι".
Το δίλημμα την Κυριακή των εκλογών, είπε ο κ. Λαφαζάνης, είναι "με τη Λαϊκή Ενότητα για μια αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία ή μνημόνια της ληστείας που θα εφαρμόζει η ΝΔ μαζί με έναν καινούργιο, μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ που έχει, πλέον, γίνει μεγάλη ΔΗΜΑΡ και ακολουθεί μια παρακμιακή πορεία ραγδαίας Πασοκοποίησης".
Καλώντας τους συγκεντρωμένους να μην πιστεύουν στις δημοσκοπήσεις, προέβλεψε υψηλά ποσοστά για το κόμμα του, υπογραμμίζοντας πως "ισχυρή Λαϊκή Ενότητα σημαίνει την κατάρρευση των μνημονίων και των μνημονιακών στηριγμάτων τους" και πως "με μια ισχυρή Λαϊκή Ενότητα, η μνημονιακή συναίνεση και τα ίδια τα μνημόνια θα γίνουν αμέσως παρελθόν".
Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι η Λαϊκή Ενότητα "γεννήθηκε για να κρατήσει ζωντανό το μεγάλο λαϊκό και νεανικό 'όχι' στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη, ενάντια στο 'ναι' της παράδοσης, της αναξιοπρέπειας, της ήττας και της ταπείνωσης" και πρόσθεσε: "Η ΛΑΕ γεννήθηκε για να συνεχίσει και θα συνεχίσει αυτό το 'οχι' μέχρι την τελική νίκη".
Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι διέψευσαν τις ελπίδες του λαού μας, γύρισαν την πλάτη στους μεγάλους ενωτικούς αγώνες της παράταξης και ακολούθησαν "κατά πόδας και με τα ίδια επιχειρήματα το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξαν το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ σε βάρος του τόπου και του λαού".
"Συνθηκολόγησαν και να παραδόθηκαν ταπεινωτικά, υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο. Παρέδωσαν το 'όχι' και τους αγώνες μας στη Μέρκελ και τον Σόιμπλε" πρόσθεσε και έστειλε το μήνυμά του λέγοντας: "Εμείς, όμως, ο αριστερός προοδευτικός αγωνιζόμενος λαός, νέα Βάρκιζα δεν υπογράψαμε, δεν παραδεχόμαστε ούτε θα υπογράψουμε".
Στη  συγκέντρωση μίλησε και η -υποψήφια στην Α' Αθηνών- Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ κατά του κ.  Τσίπρα, αλλά και ο Μανώλης Γλέζος που κάλεσε τους συγκεντρωμένους να "ξεχυθούν" μέχρι την Κυριακή για να ενισχύσουν το ποσοστό της ΛΑΕ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου που πήρε το λόγο αμέσως μετά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «κάνει ότι χρειάζεται για σωθεί το λόμπι των μνημονίων» υπουργούς της κυβέρνησης ότι συναλλάσσονται με την διαπλοκή και τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «συμμάχησε με τις δυνάμεις του χθες για να περάσουν το τρίτο μνημόνιο και είναι διαθέσιμος για όλα στα χέρια των δανειστών».
Αναφερόμενη στις επικείμενες εκλογές, εκτίμησε ότι είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που οι εταίροι δανειστές είναι σύμφωνοι με την διεξαγωγή τους και γίνονται «για να παρακαμφθούν τα μνημόνια» και για να «εκκαθαριστούν από τη Βουλή, οι βουλευτές που δεν πρόδωσαν τη λαϊκή εντολή».
«Τελικά πρέπει να το πληρώσουμε το χρέος;» αναρωτήθηκε, ξεκινώντας την ομιλία της στην εκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ οι συγκεντρωμένοι απαντούσαν επανηλλειμμένα «όχι».
«Το χρέος δεν πρόκειται να το πληρώσουν οι επόμενες γενιές αλλά αυτοί που το δημιούργησαν», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Το μόνο χρέος είναι αυτό της ανατροπής του σάπιου και φαύλου κατεστημένου που κατέστρεψε τη χώρα».
Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα δημοκρατίας υποστηρίζοντας ότι «στη χώρα μας η δημοκρατία παραβιάζεται καθημερινά από εκείνους που προσπαθούν να καθυποτάξουν τον ελληνικό λαό, από όσους έσπευσαν να ανακαλύψουν συμμάχους στους ποιο αδίστακτους σφαγείς, όσους μεταλάσσουν την πατρίδα σε αποικία χρέους, παραδίδουν στις τράπεζες τα σπίτια των πολιτών και αποστέλουν φιρμάνια στο κοινοβούλιο».
«Στην χώρα μας η δημοκρατία παραβιάζεται και καταλύεται καθημερινά. Η δημοκρατία δολοφονείται στο τόπο που γεννήθηκε» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Στο δίλημμα μνημόνιο ή δημοκρατία. Απαντάμε: Δημοκρατία
«Αξία δεν έχει η απλή επιβίωση, αλλά η ζωή με αξιοπρέπεια, ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι όποιος είναι διατεθειμένος να ανταλλάξει την ελευθερία με λίγη ασφάλεια δεν αξίζει ούτε την ελευθερία ούτε την ασφάλεια».
«Στο δίλημμα μνημόνιο ή δημοκρατία. Απαντάμε: Δημοκρατία. Στο δίλημμα ευρώ ή δημοκρατία. Απαντάμε: Δημοκρατία»κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου και εκτίμησε ότι «ο λαός δεν θα δεχθεί να τον σκοτώνουν για το καλό του».

«Ο ελληνικός λαός είπε «όχι» στα 400 χρόνια σκλαβιάς. Είπε «όχι» και ελευθερωθήκαμε στην κατοχή. Είπε «όχι» στη χούντα. Και τώρα καλείται να πει «όχι» στα μνημόνια, «όχι» στην υποταγή της χώρας» ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας Μανώλης Γλέζος.
 "Κατανοώ τη δική σας παρουσία στο προσκλητήριο της Ιστορίας και λέω ότι αν αρκεστούμε μόνο σε αυτή τη σύναξη, δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Θέλω, επιδιώκω, ας μου επιτραπεί να πω από την μακρόχρονη αγωνιστική μου πορεία, να ανασκουμπωθείτε, να βάλετε φτερά στα πόδια σας και να μην αφήσετε σπίτι για σπίτι, να μην αφήσετε συγγενή και να τους πείτε, ότι αν περιμένουμε από άλλους να μας σώσουν, χαθήκαμε. Ή θα νικήσουμε ή θα πάμε πίσω 40 χρόνια. Από μας εξαρτιέται να νικήσουμε" σημείωσε.«Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τα πάντα και να υλοποιήσουμε το «όχι» απέναντι στην καινούργια προσπάθεια καθυπόταξης της χώρας» κατέληξε.

1 σχόλιο

  1. Καλά να πάθει ο ΣΎΡΙΖΑ ..Δεν τόλμησε να τα βάλει με τους Αλαφούζους ΚΑΙ όλο το μηντιακό σύστημα που κατατρώει όλο το Ελληνικό Δημόσιο..

    Δυστυχώς ΆΦΗΣΕ όλο το παρακράτος τους ΠΑΣΟΚ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ να δρα τώρα και εφτά μήνες σε υπουργεία, δικαστήρια, αστυνομία, στρατό, εφορείες ,μυστικές υπηρεσίες και όπου υπάρχει κράτος.. Εδώ ο άντρας της Μπακογιαννη ((ξέχασε)) να δηλώσει ένα εκατομμύριο δολάρια και αθωώθηκε με βούλευμα ,ο Γιακουμάτος δεν έκοβε παραστατικά στο γηροκομείο αθώος και αυτός... Ο Αλαφούζος δεν μπορεί να πάει στην Ρουμανία διότι έχει κάνει κάτι κομπίνες σε πλειστηριασμούς πλοίον ,μόλυνση περιβάλλοντος κ.τ.λ...

    Καλά του κάνουν του ΣΎΡΙΖΑ , όντως οι άνθρωποι είναι άσχετοι, ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΤΈ ΌΛΟΙ όμως να κερδίσει ο άσχετος ΣΎΡΙΖΑ ((που δεν το βλέπω))...Διότι θα μας ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΊ... ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΛΈΝΕ ΑΥΤΆ ΤΑ ΥΠΌΓΡΑΨΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ και δώσ'του ΓΑΜΉΣΙ από ΑΔΩΝΙ---ΒΟΡΙΔΗ--ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ--ΒΟΥΛΤΕΨΗ κ. λοιπά ΜΠΟΥΜΠΟΎΚΙΑ...

    Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.... Η ελευθερία είναι το σίγουρο απόκτημα εκείνων που έχουν το θάρρος να την υπερασπιστούν...

    Όμως κανείς δεν μπορεί να σε καβαλήσει, αν δεν είσαι σκυμμένος, η ελευθερία δεν δίνεται ποτέ εθελοντικά από τον καταπιεστή... Πρέπει να κατακτηθεί από τον καταπιεζόμενο... Ένα ΟΧΙ που βγήκε από μια βαθιά πεποίθηση, είναι πολύ καλύτερο -και πιο μεγαλειώδες- από ένα ΝΑΙ που ειπώθηκε για να ευχαριστήσει ή, χειρότερα, για να αποφύγει φασαρίες....

    Η Ελλάδα δυστυχώς είναι καλή, παράδεισος, για 500.000 χιλιάδες Έλληνες και Πολιτικούς και Μεγάλο δημοσιογράφους με 80-100 ζαμπλουτους με τα ασκέρια τους αυτή δυστυχώς είναι η Ελλάδα...Όταν όμως όποια κυβέρνηση παραβιάζει τα δικαιώματα του λαού, η επανάσταση είναι για το λαό το πιο ιερό κι αναγκαίο καθήκον....Αξίζει, φίλε μου, να υπάρχεις για ένα όνειρο, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει....Η επανάσταση δεν είναι ένα φρούτο που θα πέσει όταν είναι ώριμο.... Πρέπει να κουνήσουμε το δέντρο για να το κάνουμε να πέσει...

    ΤΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση