GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζωντάνεψαν εμβληματικά σκληρά εξώφυλλα βιβλίων!

Ο Μόμπυ Ντικ κάνει μια βουτιά στις θάλασσες του Ειρηνικού. Δαχτυλίδια καπνού νωχελικά ανεβαίνουν απ' το τσιμπούκι του Σέρλοκ Χολμς ...

Ζωντάνεψαν εμβληματικά σκληρά εξώφυλλα βιβλίων! Ο Μόμπυ Ντικ κάνει μια βουτιά στις θάλασσες του Ειρηνικού. Δαχτυλίδια καπνού νωχελικά ανεβαίνουν απ' το τσιμπούκι του Σέρλοκ Χολμς καθώς προσπαθεί να σπάσει τον κώδικα ενός μυστήριου. Λουλουδάκια λικνίζονται στο αεράκι, στο εξώφυλλο που ο ίδιος ο Σεντ Εξιπερί είχε σχεδιάσει για το «Ο μικρός πρίγκηπας». Απειλητικά όρνεα πετούν πάνω το τοπίο στη Μόρντορ, στο εξώφυλλο της πρώτης έκδοσης του «Χόμπιτ», του Τόλκιν.
Ο Jabier Jensen δουλεύει ως art director σε διαφημιστική, στο Σαντιάγκο ντε Τσίλε, την πρωτεύουσα της Χιλής. Έκανε ένα μικρό διάλειμμα στη δουλειά του για να αποτίσει φόρο τιμής σε βιβλία που αγάπησε.
«Ο Μεγάλος Γκάτσμπι» του Σκοτ Φιτστζέραλντ (το εμβληματικό εξώφυλλο που σχεδίασε το 1920, ο Καταλανός Φρανσίς Κούγκατ), το «Χόμπιτ» του Τόλκιν, «Ο μικρός πρίγκηπας» του Σεντ Εξιπερί, «Μόμπι Ντικ ή Η Φάλαινα» του Χέρμαν Μέλβιλ. Κι άλλα.
«Ήθελα να επιστρέψω στα βιβλία που μας έκαναν να ζήσουμε, να ονειρευτούμε και να πιστέψουμε σε διαφορετικά πράγματα και να εκφράσω ό,τι σκεφτόμουν πάντα όταν κοιτούσα αυτά τα εξώφυλλα» εξομολογήθηκε ο Jabier Jensen.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση