GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψαριανός: Ξεφορτωθήκαμε τους λαφαζανικούς και μπήκε στη βουλή ο Λεβέντης

Το αποτέλεσμα των εκλογών και τη σημαντική μείωση του ποσοστού του κόμματός του σχολίασε ο Γρηγόρης Ψαριανός. «Το μόνο που έγινε είναι ότ...

Ψαριανός: Ξεφορτωθήκαμε τους λαφαζανικούς και μπήκε στη βουλή ο Λεβέντης
Το αποτέλεσμα των εκλογών και τη σημαντική μείωση του ποσοστού του κόμματός του σχολίασε ο Γρηγόρης Ψαριανός.
«Το μόνο που έγινε είναι ότι ξεφορτωθήκαμε τους λαφαζανικούς και δεν μπήκε η Πρόεδρος της Βουλής και η Ραχήλ (Μακρή) και μπήκε ο Λεβέντης. Τίποτε άλλο από το αποτέλεσμα των εκλογών. Ποιος εμπόδιζε τον Τσίπρα να κάνει από πριν αυτό που έκανε τώρα; Με 222 στην τελευταία ψηφοφορία που τον στήριξαν; Πρώτα απ' όλα, λένε οι Ανεξέλ... οι Ανεξάρτητοι Έλληνες – πώς τους λένε – ότι τους επέλεξε ο λαός για την κυβέρνηση. Τους επέλεξε ο Τσίπρας, ο Φλαμπουράρης και ο Παππάς για το Μαξίμου» δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού στο Βήμα Fm.
Για το Ποτάμι και την εκλογική του επίδοση
«Χάσαμε 120.000 ψήφους. Να σας πω γιατί. Γιατί κάναμε λάθη και ο Σταύρος Θεοδωράκης και όλοι μας στις έως τώρα κοινοβουλευτικές διαδικασίες και εκτός Βουλής, έχοντας μια φιλική συμμετοχή και στάση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάπως. Δίνοντας έτσι την εντύπωση σε κάποιους ότι «έλα μωρέ, θέλουν αυτοί να χωθούν σε κάποιο υπουργείο». Και αυτό είναι τραγικό λάθος, διότι ποτέ δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Αυτή η στάση ότι «εντάξει, να στηρίξουμε» χωρίς δεσμεύσεις τον Τσίπρα, διότι υπήρχαν και φωνές μέσα στο Ποτάμι για την Πρόεδρο της Βουλής, την απελθούσα και απερχόμενη, και τη στάση της και αυτό το φριχτό καθεστώς κοινοβουλευτικά που υπήρξε... Μια άλλη στάση θα ήταν ότι στηρίζοντας αυτά τα μέτρα με ευρωπαϊκή προοπτική, θα έπρεπε να ζητήσουμε από τον Αλέξη Τσίπρα να δεσμευτεί σε κάτι. Στο bonus των 50 εδρών π.χ., όπου ο σημαιοφόρος της απλής αναλογικής το έκανε γαργάρα, επειδή τον βόλευε.
(Το Ποτάμι) έκανε λάθη στην πολιτική διαχείριση και λόγω του ότι δεν έχει συγκροτημένη οργανωτική δομή στην επαρχία, τα ποσοστά που πήρε είναι 2,5-3%»
Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
«Η κυβέρνηση αυτή δεν θα λύσει τα προβλήματα της χώρας. Δεν θα προχωρήσει ούτε βήμα, θυμηθείτε το. Το πολύ-πολύ να κλείσει τίποτα Σκουριές. Να ανοίξει 2-3 ΕΡΤ ακόμα και να προσλάβει μερικές τηλεφωνήτριες σε ένα υπουργείο.»
Για το ενδεχόμενο να «ανοιχθεί» η κυβέρνηση και να αναζητήσει συναίνεση και ευρύτερες συνεργασίες
«Εύχομαι αυτό να γίνει σύντομα για το καλό της χώρας. Το Ποτάμι θα στηρίξει μια τέτοια διαδικασία, χωρίς να συμμετέχει απαραιτήτως στην κυβέρνηση. Σε οποιαδήποτε ψηφοφορία που προβλέπει δομικές μεταρρυθμίσεις και θεσμικές αλλαγές, εμείς θα τις ψηφίσουμε. Και με τα δύο χέρια! Άμα μπούμε, όμως, σε διαδικασίες όπως «μπαλταδιές» στην Παιδεία ή «κατρουγκαλιές» και ρουσφέτια, θα είμαστε απέναντι. Τελεία!»
Για τη φορολόγηση των αγροτών και τον ΦΠΑ στην Παιδεία
«Οι αγρότες πρέπει να φορολογηθούν όπως όλοι οι πολίτες. Δίκαια. Τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση τον έκανε η δήθεν αριστερή, η ψεκασμένη κυβέρνηση, ως ισοδύναμο για το μοσχαρίσιο κρέας. Είναι τερατώδες, είναι βγαλμένο από τον Λούκυ Λουκ. Δεν υπάρχει αυτό! Να χτυπήσει κάτω την πλουτοκρατία που στέλνει τα παιδιά της στο ιδιωτικό σχολείο – δηλαδή, τα παιδιά του πρωθυπουργού. Αυτό είναι μια κολοσσιαία ανοησία».
Για τα εσωκομματικά ζητήματα στο Ποτάμι
«Υπάρχει θέμα οργανωτικής συγκρότησης του Ποταμιού και συνεργασίας του λεγόμενου κεντροαριστερού χώρου, του φιλελεύθερου, κεντρώου, προοδευτικού και μεταρρυθμιστικού, φιλοευρωπαϊκού χώρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση