GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Θα είμαστε η θετική έκπληξη των εκλογών

“Η ΝΔ του 2012 και ο Σύριζα του 2015 είναι εν πολλοίς οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος”, υποστηρίζει σε συνέντευξή της στο “Έθνος τη...

Γεννηματά: Θα είμαστε η θετική έκπληξη των εκλογών
“Η ΝΔ του 2012 και ο Σύριζα του 2015 είναι εν πολλοίς οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος”, υποστηρίζει σε συνέντευξή της στο “Έθνος της Κυριακής” η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, διαμηνύοντας τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς τη ΝΔ ότι δεν θα είναι ο “πρόθυμος εταίρος” που ενδεχομένως να ψάχνουν για τους δικούς τους λόγους - “πάθαμε και μάθαμε! Δεν θα γίνουμε ουρά ή άλλοθι κανενός”, ξεκαθαρίζει.

Ασκώντας σκληρή κριτική στο Ποτάμι, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για διαφορές “όχι απλά τεράστιες, αλλά αβυσσαλέες” με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, και εξηγεί: “Λυπάμαι που θα το πω αλλά μετά από δύο χρόνια πολιτικής παρουσίας του Ποταμιού δεν έχω καταλάβει ακόμα ποιο είναι το στίγμα του, ποια η ιδεολογική κοίτη του. Βλέπω στελέχη του με ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις και τρομάζω. Βλέπω άλλους αμφίθυμους 'και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ'. Βλέπω ότι οι ευρωβουλευτές του εντάχτηκαν στην Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, αλλά φλερτάρουν και με τους Φιλελεύθερους. Έχω μπερδευτεί ειλικρινά και φαντάζομαι ότι κάπως έτσι μπερδεύτηκαν και αρκετοί προοδευτικοί πολίτες που επέλεξαν το κόμμα του κ. Θεοδωράκη στις τελευταίες εκλογές. Ήταν το κόμμα της ήπιας διαμαρτυρίας και σε αυτό κατέφυγαν , προσωρινά .απογοητευμένοι πολίτες από την πολιτική . Αλλά χωρίς στίγμα, πρόγραμμα και κοινωνική αναφορά αυτό δεν μπορούσε να έχει διάρκεια και προοπτική. Ολοένα και περισσότεροι δημοκρατικοί πολίτες το βλέπουν αυτό”.

Ερωτηθείσα γιατί το “φλερτ” του ΠΑΣΟΚ με τη Δημοκρατική Αριστερά άργησε τόσο να μετουσιωθεί σε “γάμο”, απαντά: “Οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες. Ο κόσμος της κεντροαριστεράς δεν είχε ίσως συνειδητοποιήσει μεταξύ άλλων την ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα όλοι είδαν, έπαθαν, κατάλαβαν, έμαθαν. Η εξέλιξη αυτή δημιούργησε καλύτερες προϋποθέσεις που ο νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και εγώ με ειλικρίνεια, αξιοπιστία και επίγνωση της απαίτησης της βάσης των κομμάτων μας αξιοποιήσαμε. Γιατί καμία συνεργασία δεν έχει νόημα αν εξαντλείται σε συνεννοήσεις και διευθετήσεις κορυφής και δεν αντιστοιχείται με κοινωνικές και πολιτικές ανάγκες και αιτήματα”.

Όσο για το πού βάζει τον πήχη στις εκλογές, η Φώφη Γεννηματά σημειώνει: “Δεν το έχω κάνει και δεν θα το κάνω ούτε τώρα να μπω στη λογική της αριθμολαγνείας και των ποσοστών. Ένα μόνο σας λέω: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα αποτελέσει τη θετική έκπληξη των εκλογών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση