GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Στυλιανίδης μένει εκτός Βουλής εξαιτίας του ... Παυλόπουλου!

Μία έδρα λιγότερη καταλαμβάνει η ΝΔ σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου, βάσει των αποτελεσμάτων. Η έδρα που χάνει η ΝΔ στις εκλογές ...

Μία έδρα λιγότερη καταλαμβάνει η ΝΔ σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου, βάσει των αποτελεσμάτων.
Η έδρα που χάνει η ΝΔ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, είναι της Ροδόπης, όπου λόγω εκλογικού νόμου, παρότι κατατάσσεται δεύτερο κόμμα, με περισσότερες ψήφους από το τρίτο Ποτάμι, χάνει την έδρα, την οποία θα κέρδιζε ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Πρόκειται για ένα από τα παράδοξα του ισχύοντος εκλογικού νόμου (Παυλόπουλου), που προβλέπει για τριεδρικές Περιφέρειες, λόγω εξομάλυνσης η έδρα από το δεύτερο κόμμα, να πηγαίνει στο τρίτο.
Σημειώνεται, ότι όχι μόνο η ΝΔ ήταν το δεύτερο σε ψήφους κόμμα στη Ροδόπη, αλλά σημείωσε και αύξηση των ψήφων, σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου.
Ως εκ τούτου, οι βουλευτές που εκλέγονται στη Ροδόπη είναι οι εξής:
ΣΥΡΙΖΑ (2): Μουσταφά Μουσταφά, Καρά Γιουσούφ Αϊχάν
Το Ποτάμι (1): Αχμέτ Ιλχάν
Τριεδρικές πλέον είναι οι περιφέρειες Αρκαδίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Αρτας, Δράμας, Κιλκίς, Ξάνθης, Ροδόπης, Χαλκιδικής, Κέρκυρας και Λέσβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση