GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψέματα και για τα Λιπάσματα; Ο Τσίπρας υποσχέθηκε (προεκλογικά) "ανάπλαση" και (μετεκλογικά) το ΤΑΙΠΕΔ τα βγάζει στο σφυρί...

Tην εξαίρεση του θαλάσσιου μετώπου του Συγκροτήματος των Λιπασμάτων Δραπετσώνας, από το νέο σχέδιο παραχώρησης που καταρτίζει το ΤΑΙΠΕΔ ζ...

Tην εξαίρεση του θαλάσσιου μετώπου του Συγκροτήματος των Λιπασμάτων Δραπετσώνας, από το νέο σχέδιο παραχώρησης που καταρτίζει το ΤΑΙΠΕΔ ζητούν με κοινή δήλωσή τους η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και οι Δήμοι Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος.
Στη δήλωση υπενθυμίζουν απόσπασμα ομιλίας του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα ο οποίος σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι (13/9) αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο ζήτημα της αξιοποίησης του πρώην Συγκροτήματος Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.
Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, είναι «έτοιμο προς κατάθεση στη Βουλή το σχέδιο νόμου με τη ρύθμιση ενάντια στην τσιμεντοποίηση στο πρώην εργοστάσιο Λιπασμάτων του Μποδοσάκη στη Δραπετσώνα. Για να έχουν οι κάτοικοι της περιοχής ανάσα πρασίνου, αναψυχής και άθλησης. Για να ανοίξει το μέτωπο της πόλης προς τη θάλασσα. Μια ρύθμιση που, επιπλέον, δίνει τη νομική βάση στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας να καταθέσει σχέδιο για τη συνολική ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου της πόλης».
Όπως σημειώνεται, η ΠΕ Πειραιά θεωρεί ότι η δήλωση κινείται κατ' αρχήν σε θετική κατεύθυνση και αναμένει την ψήφιση, το ταχύτερο δυνατόν, της σχετικής ρύθμισης που θα δημιουργήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για να επιλυθεί με θετικό τρόπο το χρονίζον πρόβλημα των «Λιπασμάτων».
Ωστόσο, προσθέτει, η υλοποίηση της δέσμευσης αυτής προϋποθέτει τη σαφή εξαίρεση του θαλάσσιου μετώπου του Συγκροτήματος των Λιπασμάτων Δραπετσώνας από το νέο σχέδιο παραχώρησης που καταρτίζει το ΤΑΙΠΕΔ.
Και τονίζει: «Σύμφωνα με πληροφορίες, το θαλάσσιο μέτωπο δεν εξαιρείται και περιλαμβάνεται στη νέα, υπό κατάρτιση, σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ ΑΕ και ΤΑΙΠΕΔ. Καθίσταται, λοιπόν, σαφές ότι το θέμα μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και με πολιτικά κριτήρια. Η εξαίρεση θαλάσσιου μετώπου του Συγκροτήματος των "Λιπασμάτων Δραπετσώνας" από τη νέα σύμβαση παραχώρησης, σε συνδυασμό με ανάλογες εξαιρέσεις εκτάσεων και εγκαταστάσεων του ΟΛΠ που έχουν δοθεί με παραχώρηση στους όμορους δήμους, αποτελεί προϋπόθεση για: Την απελευθέρωση εκείνων των περιοχών του θαλάσσιου μετώπου, από τον Πειραιά ως το Πέραμα, που θα επιτρέψουν τον ολοκληρωμένο επανασχεδιασμό και την αναβάθμισή του, την απόδοση νέων κατάλληλων, ήπιων χρήσεων σε κλίμακα και έκταση που θα επιτρέψουν στις τοπικές κοινωνίες να επανοικειοποιηθούν το δημόσιο χώρο, την οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική, εκπαιδευτική ανάπτυξη των δήμων, την περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής και τελικά τη δημιουργία των προϋποθέσεων για αειφόρο ανάπτυξη».
Τέλος, στην κοινή δήλωση υπογραμμίζεται ότι η ΠΕ Πειραιά, ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας και ο Δήμος Περάματος, στο πλαίσιο των αποφάσεων των συλλογικών τους οργάνων, θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα του ΟΛΠ και σε αυτή την κατεύθυνση, υπάρχει η αναγκαιότητα να εξαιρεθεί ρητά, από κάθε μελλοντική σύμβαση παραχώρησης, το θαλάσσιο μέτωπο των «Λιπασμάτων Δραπετσώνας», εξασφαλίζοντας έτσι το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση