GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστρέφουν σταδιακά στα σπίτια τους οι κάτοικοι της Φουκουσίμα

Τέσσερα χρόνια μετά τον σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι, η ιαπωνική κυβέρνηση ήρε τη διαταγή εκκένωσης για την πόλη Ναράχα, την πλη...

Επιστρέφουν σταδιακά στα σπίτια τους οι κάτοικοι της Φουκουσίμα

Τέσσερα χρόνια μετά τον σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι, η ιαπωνική κυβέρνηση ήρε τη διαταγή εκκένωσης για την πόλη Ναράχα, την πλησιέστερη στους κατεστραμμένουςπυρηνικούς αντιδραστήρες της Φουκουσίμα.

Οι κάτοικοι της Ναράχα είναι οι πρώτοι που τους επετράπη να επιστρέψουν μόνιμα, ωστόσο μόνο το 10% των 7.368 εγγεγραμμένων δημοτών αναμένεται να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Προς το παρόν μόνο 100 οικογένειες έχουν γυρίσει πίσω. Οι περισσότεροι κατοικοι φοβούνται για τα επίπεδα της ραδιενέργειας, ενώ αισθάνονται αβέβαιοι για το αν θα επιστρέψουν αρκετοί,κυρίως νέοι, για να ζωντανέψει και πάλι η στοιχειωμένη πόλη τους.

Η απόφαση της κυβέρνησης του Σίνζο Άμπε θεωρείται ως πιλοτικό πρόγραμμα για τις κοντινές περιοχές, με στόχο να άρει μια σειρά από διαταγές εκκένωσης μέχρι τον Μάρτιο το 2017.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση