GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ-Ρωσία: Ξανάρχισαν οι συνομιλίες για τη Συρία, μετά από ένα χρόνο

Οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Σεργκέι Σόιγκου και Άστον Κάρτερ, συνομίλησαν σήμερα για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο, γ...

ΗΠΑ-Ρωσία: Ξανάρχισαν οι συνομιλίες για τη Συρία, μετά από ένα χρόνο
Οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Σεργκέι Σόιγκου και Άστον Κάρτερ, συνομίλησαν σήμερα για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο, για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Συρία. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ, οι δύο άνδρες "συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους για τους μηχανισμούς αποκλιμάκωση της σύγκρουσης στη Συρία και την εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους"
Η συζήτηση μεταξύ των δύο υπουργών ήταν διάρκειας περίπου 50 λεπτών.Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι ο Σόιγκου διαβεβαίωσε τον συνομιλητή του πως οι στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία είναι "αμυντικής φύσης" και ότι γίνονται προκειμένου να εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Μόσχα απέναντι στη συριακή κυβέρνηση. 
Η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει έντονες ανησυχίες για τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία και την πιθανότητα να κατασκευάζει η Ρωσία μια προκεχωρημένη αεροπορική βάση στην περιοχή αυτή. 
Από τη Μόσχα, το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η συζήτηση μεταξύ των δύο υπουργών επικεντρώθηκε "στη Μέση Ανατολή γενικότερα και στην κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ ειδικότερα". "Η ανάγκη να συντονίσουμε τις διμερείς προσπάθειες εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας ήταν το επίκεντρο" της συνομιλίας αυτής", δήλωσε ένας εκπρόσωπος, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. 
Η τελευταία φορά που είχαν επικοινωνήσει οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών ήταν τον Αύγουστο του 2014, όταν ο Σόιγκου είχε μιλήσει με τον Τσακ Χέιγκελ, τον οποίο διαδέχτηκε στο μεταξύ ο Άστον Κάρτερ. 
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σημείωσε ότι οι σημερινές συνομιλίες έδειξαν πως οι δύο χώρες έχουν κοινές θέσεις στα περισσότερα από τα θέματα που συζητήθηκαν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση