GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποχή, ο αόρατος ψηφοφόρος...

Dimitris Trikeriotis Αποχή, ο αόρατος ψηφοφόρος, κριτής αλλά και διασώστης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ… Τα ποσοστά των κομμάτων στις σημερινές ...

Dimitris Trikeriotis
Αποχή, ο αόρατος ψηφοφόρος, κριτής αλλά και διασώστης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ…
Τα ποσοστά των κομμάτων στις σημερινές εκλογές είναι «πλασματικά» συγκριτικά με εκείνα των εκλογών του Ιανουαρίου, διότι η πρωτοφανής αποχή(περί το 45%) συγκαλύπτει την μεγάλη φθορά τους.
Σχεδόν 900,000 πολίτες γύρισαν συνειδητά την πλάτη στο αποτυχημένο πολιτικό σύστημα και δεν ψήφισαν συγκριτικά με τον Ιανουάριο.
Με τελική συμμετοχή περίπου 55%, ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει τελικά περίπου 450,000 ψήφους λιγότερες από τις εκλογές του Ιανουαρίου και η ΝΔ επίσης περίπου 300,000 ψήφους λιγότερες.
Όλα τα υπόλοιπα κόμματα έχουν σε απόλυτους αριθμούς απώλειες εκτός από την ΧΑ. Το ΠΟΤΑΜΙ θα χάσει σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους του Ιανουαρίου.
Συνυπολογίζοντας τις επιπτώσεις της αποχής στο σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων καταλήγουμε ότι το «ΣΥΡΙΖΑ 35%» του Σεπτεμβρίου αντιστοιχεί σε «ΣΥΡΙΖΑ 30%» του Ιανουαρίου και το «ΝΔ 28%» του Σεπτεμβρίου αντιστοιχεί σε «ΝΔ 23%» του Ιανουαρίου.
Μετά την συνολική καταμέτρηση θα μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς τις επιπτώσεις της συνειδητής πολτικής αποχής στα ποσοστά και την πραγματική δύναμη των κομμάτων μέσα στην κοινωνία.
Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την αναξιοπιστία και τις αποτυχίες του κρατιέται στην εξουσία, αλλά ταυτόχρονα παίρνει ένα ισχυρό μήνυμα μέσω της αποχής, η οποία στην πραγματικότητα τον βοήθησε να σχηματίσει την κυβέρνηση που ήθελε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση